Има заподозрян за стрелбата срещу автобуса на Фенербехче


Н. Гавазов

Има заподозрян за стрелбата срещу автобуса на Фенербехче

Турската полиция вече е влязла в дирите на престъпника, който стреля по автобуса на Фенербахче снощи. Както е известно, инцидентът стана след мача от местното първенство, в който Ризеспор загуби у дома в град Ризе от Фенербахче с 1:5. Престъпникът е стрелял по превозното средство в момент, когато автобусът се е движел с голяма скорост. Въпреки нараняванията си, шофьорът е успял да овладее автобус и да избегне по-голям инцидент. По-късно бронирани автомобили на жандармерията отведоха играчите на Фенербахче до летището.

12 часа след престъплението, полицията вече има своята версия за случилото се но заради следствената тайна не се съобщават подробности. Според специалисти, най-вероятно органите на реда са установили по куршумите с какво оръжие е стреляно и на чие име е регистрирана пушката.
В същото време Турската футболна федерация (TFF) призова да бъдат взети всички необходими мерки, за да бъдат подведени под отговорност виновните за стрелбата срещу автобуса на Фенербахче снощи.

"Ние решително осъждаме нападението. Считаме го за атака не само срещу конкретен клуб, но и срещу целия турски футбол и призоваваме да бъдат взети мерки за подвеждането под отговорност на виновните", се казва в съобщение на сайта на TFF.

 

  Сподели
84