Бордо - ПСЖ: Шабан Делма се сбогува с шампиона


Н. Гавазов

Бордо - ПСЖ: Шабан Делма се сбогува с шампиона

Бордо - ПСЖ
Стадион: "Шабан Делма", Бордо
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо

Бордо постигна волева победа над Каен миналата събота и така успя да запази живи шансовете си за място в топ 4 на Лига 1. Сега "жирондистите" посрещат шампиона, срещу който ще се опитат да продължат добрата си серия от седем мача без поражение. Именно от средата на януари, при домакинството на Ница е последната загуба на Бордо. Оттогава насам отборът подобри формата си, Вили Саньол подобри схемата на игра, а и някои контузени се завърнаха в строя. Спечелените точки не само върнаха тима в топ 8, но го доближиха на пет пункта от четвъртия Монако.

Действащият шампион на страната с помощта на своите чудесни статични положения показа истинска класа срещу Челси в Лондон в сряда вечер и в резултат успя да направи крачка напред в Шампионска лига, очаквайки съперника си в четвъртфиналите на турнира. Колективът на Лоран Блан има повод за оптимизъм и във вътрешното първенство, където поправи положението си, постигайки пет победи и три равенства в последните си осем мача. Така столичани, които и без това бяха считани за главен фаворит за титлата, се доближиха на точка от лидера Олимпик Лион и при благоприятно развитие на нещата в дербито между Лион и Марсилия, могат след този кръг да оглавят класирането.

Отсъстващи: Домакините са без Диабате, Сайве и Туре. Парижани не могат да разчитат на Орие и Моура.

Интересен двубой, в който търсещият място под слънцето Бордо ще посрещне ентусиазирания отбор на ПСЖ. Фаворитът в мача е ясен, само ще отбележим, че през този сезон столичани на два пъти играят слабо след двубоите си в главния турнир на континента, а и в останалите срещи след мач в Шампионска лига хората на Блан не впечатляват. Тази информация е към тези, които с лека ръка посочиха "2"-та в сблъсъка. Другата информация, свързана с мача е това, че столичани за последен път ще играят на този "Шабан Делма", защото от следващата година Бордо ще има нов стадион. Иначе, за статистката, последният успех на домакините срещу столичани тук е от 2011 година, като в добавка ще кажем, че "Шабан Делма" е едно от най-приятните места за гостуване на ПСЖ. Само остава да видим, как ще завърши последното посещение на парижани тук.

Прогноза: Бордо - ПСЖ 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196