Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Спартак - Динамо
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 12:30
Съдия: Алексей Николаев

Напълно е ясно, че това е централният мач на кръга, независимо от мястото на съперниците в таблицата и моментното им състояние. В навечерието на дербито се получи много интересна ситуация, при която тези два тима трябва да се реабилитират за последните си поражения с по 3:1. Преди седмица спартаковци безславно загубиха от Краснодар. Но не само това е трагичното, лошото е, че играта на столичани приличаше като тази на Ейбар срещу Барселона и явно Мурат Якин ще има много работа с играчите си, защото никой не е снемал високите цели, които бяха поставени на швейцареца. В моменмта Спартак е седми, на четири точки от местата в евротурнирите и евентуална загуба ще засили натиска върху тима.

Динамо завърши последните си два мача при резултат 3:1. Срещу Уфа отборът не показа кой знае какъв футбол, но изтръгна победата най-вече заради по-високата си класа. Със същата игра обаче няма как да биеш Наполи и динамовци претърпяха поражение в Неапол в Лига Европа. Днешният мач обаче е много важен за динамовци - конкурентите загубиха точки и сега е много важно да се постигне победа, която да не позволи на ЦСКА Москва да се откъсне напред.

Отсъстващи: Озбилиз и Шелстрьом от домакините.

Явно и двата отбора не се намират в оптимална форма. Класата на Динамо обаче е малко по-голяма и не е изключено динамовци да победят. Проблемът обаче може да дойде от пътуването до Италия в средата на седмицата - руските отбори изпитват проблеми, съчетавайки мачове в Европа и Висшата лига, така че по-вероятно е двубоят да завърши наравно.

Прогноза: Спартак - Динамо 1:1

 

 

Торпедо - Зенит
Стадион: "Сатурн", Раменское
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Михаил Волков

В периода 2 август - 8 ноември Торпедо имаше само една победа, на 16 август, а след този мач записа седем поражения и две загуби. Специалистите зачеркнаха тима от Висшата лига, но в края на ноември играчите на Торпедо се събудиха и претърпявайки положителна метаморфоза, започнаха да побеждават. В момента столичани са без загуба в последните си пет срещи и напълно заслужено напуснаха опасната зона, отдалечавайки се на точка от нея.

Зенит успешно стартира втората част на сезона. През миналата седмица питерци с лекота се справиха с Урал (3:0), а в четвъртък победиха италианския Торино с 2:0 на "Петровски" и запазиха реални шансове да продължат в следващата фаза на Лига Европа. Относно Висшата лига, Зенит е лидер, на 4 точки пред ЦСКА и победа в днешната среща ще увеличи тази разлика.

Отсъстващи: Франич и Риков от домакините, гостите са без Файзулин.

Колкото и невероятно да изглежда, Торпедо има една победа над Зенит, но това се е случило през 2004 година. Иначе, есенният сблъсък между тези два съперника завърши катастрофално за столичани, със загуба с 8:1. Необходимо ли е изобщо да разсъждаваме над това, кой е фаворит в днешния мач?


Прогноза: Торпедо - Зенит 0:2

 


Рубин - Терек
Стадион: "Рубин", Казан
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 17:30
Съдия: Сергей Иванов

Терек прие ЦСКА Москва в стартовия мач от втората част на сезона и въпреки, че вкара гол на столичани, чеченците не успяха да вземат нищо след попаденията на Муса. Така отборът от Грозни остана на девето място, на 11 точки от опасната зона и на осем пункта от еврорурнирите - очевидно е, че Терек просто ще доиграва сезона.

Рубин спечели своята среща, но трябва да кажем, че Арсенал бе преодолян много трудно, с гол на Потнягин в 5-та минута, като гостите през цялото време притискаха съперника си и ги подложиха на риск да ги оставят без трите точки. Успехът изкачи Рубин на шесто място, на три точки от Локомотив и на пет пункта от Краснодар, които заемат, съответно, пета и четвърта позиция.

Отсъстващи: Едуардо и Наибулин от домакините, а гостите са без Ояла и Иванов.

Тежък мач за дата отбора. Трябва да кажем, че гостите могат да постигнат нещо, ако покажат играта, която демонстрираха срещу ЦСКА. Домакините пък, ако играят както го направиха срещу Арсенал, няма да могат да спечелят двубоя. Сега не ни остава нищо друго, освен да гадаем кой как ще играе.

Прогноза: Рубин - Терек 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156