Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Краснодар - Урал
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 13.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Александър Егоров

Краснодар отлично започна сезона, красиво побеждавайки Спартак с 3:1, което остави отбора в борбата за второто място във Висшата лига на Русия. Специално в този мач ясно се видя, че краснодарци са много по-добър тим от своя противник, независимо от това, че срещата се провеждаше в столицата. Така Краснодар остана четвърти, на три точки от втория ЦСКА Москва.

Що се отнася до Урал, задачата пред тима е да запази мястото си в елита. Екатеринбургчани имат само една победа в последните си пет мача и то срещу аутсайдера Урал, като при последните три поражения отборът дори не успя да вкара гол. Сега Урал се намира в зоната на плейофите, на две точки от опасната зона.

Отсъстващи: Енджейчик от домакините, а гостите са без Данцев и Сапета.

Без никакво съмнение, фаворит в мача е Краснодар. Но и гостите вече се приближават към ситуация, в която няма абсолютно никакво значение срещу кого ще печелят точки. Ето защо очакваната домакинска победа няма да бъде никак лесна и специално в този мач е най-добре да заложим на това, че няма да видим много голове в мача.

Прогноза: Краснодар -Урал 2:0



Уфа - Амкар
Стадион: "Старт", Саранск
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 12:00
Съдия: Сергей Карасев

През миналата седмица президентът на Уфа обяви, че целта пред отбора е да запази мястото си в елита. Башкирци не играха лошо срещу Динамо Москва, но загубиха и така в последните си два мача успяха да вземат само една точка. Положението не е критично, защото тимът се намира на 11-то място, на 5 пункта от зоната на плейофите, но Уфа трябва да печели мачове като този с Амкар, ако не иска да застраши класирането си.

Пермчани се намират в тежка ситуация. Последната победа на Амкар е преди седем мача, а в този лош период тимът взе само четири точки и така се смъкна само на два пункта от предпоследното място. Тревогата става още по-голяма от факта, че Амкар не успя да се наложи над отбори от своята черга, което кара феновете да се питат, какво ще стане срещу по-големите тимове.

Домакините са без Галюлин и Засаев, а участието на Тумасян е под въпрос. Що се отнася до гостите, те ще са без Белоруков, Сираков, Пеев и Занев.

И двата отбора са притиснати до стената, особено гостите, поради което трябва да очакваме оспорван мач. Съперниците са равностойни и няма да е изненада, ако видим всякакъв резултат в срещата.

Прогноза: Уфа - Амкар 1:1

 

ЦСКА Москва - Мордовия
Стадион: „Арена Химки", Москва
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Валери Русаков

Столичани подновиха кампанията си с две трудни победи. Едната бе срещу Крила Советов в Купата, а другата при гостуването на Терек. Двата гола на Муса бяха заслужена награда за усилията на "армейците", които, впрочем, показаха някои слабости в изнасянето на топката и действията на защитата при статичните положения. Така или иначе успехът остави ЦСКА на седем точки от лидера и най-важното, запази дистанцията от два пункта пред преследвачите.

Мордовия взе само точка от последните си три мача в руския елит, но ще припомним на читателите, че преди тази лоша серия тимът от Саранск пък победи не кой да е, а Зенит. Сега Мордовия се намира на 10-та позиция, на десет точки от опасната зона и по всичко изглежда, че отборът няма да има проблеми със запазване на мястото си в елита.

Отсъстващи: Цауня от домакините.

Тук фаворитът е ясен, още повече като се има в предвид слабото нападение на гостите. Едва ли ще видим гол във вратата на домакините, поради това разумният избор в нашите залози е чиста победа за ЦСКА.

Прогноза: ЦСКА Москва - Мордовия 2:0

 


Локомотив - Арсенал
Стадион: „Локомотив", Москва
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Устремилият се към второто място Локомотив посреща потъващия Арсенал. Столичани са без загуба от края на септември, когато в епичен сблъсък с ЦСКА претърпяха поражение с 1:0. Впрочем, това сложи край на серия от лоши резултати и загуба на точки срещу отбори като Кубан, Мордовия и Рубин. Ако "железничарите" си бяха взели тези мачове, сега те може би щяха да бъдат много близо до лидера Зенит.

Арсенал постигна две победи в последните си пет мача - срещу прейите конкуренти Амкар и Ростов - и даде надежди на феновете си за оцеляване. В миналия кръг се видя, че тулчани нямат намерение да се предават без бой - съпротивата на Рубин бе ожесточена, а и "артилеристите" яростно се опитваха да отвърнат на гола на казанчани в 5-та минута. Поражението остави Арсенал на предпоследното място, но надежда има - спасителният бряг е само на две точки.

Отсъстващи: Абаев и Пейчинович от домакините, Василев и Малоян от гостите.

Арсенал е отборът с най-слабото нападение в лигата, но веднага ще посъветваме читателите си да не поставят с лека ръка "1"-та. По всичко изглежда, че гостите ще се борят до последно за своето оцеляване и няма да се съобразяват срещу кой играят. Логиката сочи успех на домакините, но евентуална победа на Локомотив няма да дойде по лесния начин.

Прогноза: Локомотив - Арсенал 1:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121