Блатер: На опонентите ми им липсва смелост


Н. Гавазов

Блатер: На опонентите ми им липсва смелост

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер разказа за причините да се кандидатира за пети поредни избори за ръководител на организацията. Също така 78-годишният швейцарец сподели плановете си за времето когато се оттегли в пенсия.

"Националните федерации ме помолиха отново да се кандидатирам, защото повече няма никой, който да е толкова силен. Ето защо аз отивам на избори. Всички, които искат да се отърват от мен, трябва да отидат на избори. С прискърбие ще кажа, че цялата опозиция сега се намира в Нион, в УЕФА. Но им липсва смелост, така че дайте ми да продължа, имайте уважение", заяви Блатер.

"Футболът е колективен спорт. Нека станем отбор. Аз ще поканя членовете на федерациите, намиращи се в УЕФА, особено ръководителите на организациите, които ме нападат, с призива: "Присъединете се! Футболът е единство". Не се вълнувам за изборите. Моята мисия не е завършила, защото футболът е и мисия. Едва ли би било по-добре, ако пресата пишеше само положителни неща за мен. Впрочем, аз обичам критиките, но справедливата критика", каза още ръководителят.

"С какво ще се заема когато изляза в пенсия? Ще водя радиорепортажи, това е детската ми мечта", завършва Блатер.

 

  Сподели
187