Стоичков: Златната топка на Роналдо е един от признаците за корупция


Н. Гавазов

Стоичков: Златната топка на Роналдо е един от признаците за корупция

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели мнението си за предстоящото връчване на "Златната топка" за миналата година и според слуховете, наградата ще бъде дадена на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Българинът споделя мнението на някои специалисти, които смятат, че португалецът не заслужава наградата, тъй като в годината на Световното първенство бе незабележим на Мондиал 2014, а не бе най-добър футболист в клубния си отбор.

"Абсолютният фаворит за мен е Мануел Нойер. Другите двама са силни, но трябва да си триумфирал на Световното в такава година. Меси спечели наградата за самия шампионат, но и той бе изненадан. Лео няма нужда от такива подаръци, а от любов и победи. Самият той знае, че не трябваше да я получава", заяви Стоичков.

"Това е един от признаците за корупцията във ФИФА. Виждате и миналата година, когато Блатер каза: "Дайте да дадем "Златната топка" на красавеца Роналдо". Мисля, че трябва да има един комитет, който да избира победителите. От 1994 г. насам само три или четири пъти победителят е бил достоен в тази анкета, останалите са политически победители. Три от наградите на Меси са заслужени, но все пак някой трябва да ми обясни критериите за връчването на останалите награди", добави българинът.

 

  Сподели
193