Бастия - ПСЖ: Гостите са по-близо до трите точки


Н. Гавазов

Бастия - ПСЖ: Гостите са по-близо до трите точки

Бастия - Пари Сен Жермен
Стадион: "Арман Сизари", Фуриани
Дата: 10.01.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Фреди Футрел

20-ят кръг на Лига 1 започна много интересно и почитателите на френския футбол само могат доволно да потриват ръце от засилване на интригата около първото място, а и в зоната на изпадащите. В този смисъл точките в днешния мач в Корсика са с много голямо значение за участниците в него - домакините имат шанс да напуснат тройката на аутсайдерите, а столичани оставят третото място зад себе си, дори и да оглавят класирането.

Бастия има девет поражения от началото на сезона и по този показател корсиканци са втори сред отборите от втората половина на таблицата за класиране. Проблемът за островитяните идва от малкото победи, а поглеждайки към отбелязаните голове, веднага става ясно защо това е така - 16 точни удара в 19 мача е твърде малко (най-слаб показател в лигата). Иначе в този двубой Бастия влиза в серия от четири срещи без загуба във всички турнири, с три победи, като последната в Лига 1 бе при домакинството на средняка Рен. "Сините" са предпоследни в класирането, но нещата не са необратими, защото, например, разликата от 15-я Лориен е само два пункта.

След снощния провал на Олимпик Марсилия, ПСЖ има чудесната възможност за първи път от началото на сезона да оглави класирането в Лига 1. Това може да стане при положение, че Лион не спечели срещата си с Тулуза, а шампионите победят тук. Иначе хората на Лоран Блан завършиха 2014 година в не лоша форма, намалявайки до минимум количеството загубени срещи. Парижани постигнаха три победи и едно равенство в последните си два двубоя във всички състезания, отбелязвайки седем гола и допускайки само един - от дузпа при гостуването на Аячо. Що се отнася до играта обаче, хората на Лоран Блан изглеждат неубедителни за ранга си, много често в големи периоди от срещите си се забелязва отпускане и разсеяност на играчите, както и великодушие пред противниковата врата.

Домакините влизат в двубоя с кошмарни кадрови проблеми. Контузени са Ел Хаджи Ба и Айте, Брандао е наказан, а Диаките, Камано и Тало са на разположение на националните си отбори. Все още не се знае, дали Сисе ще играе.

Столичани са без контузените Сириги и Мота, а Орие е на разположение на националния си отбор.

Последните три мача между днешните съперници завършиха с чисти и убедителни победи за парижани. Освен това, интересен факт е, че последният гол на Бастия срещу ПСЖ тук е преди близо десет години, когато корсиканци губят с 2:1.

Горепосоченото само показва колко голяма е разликата между корсиканци и парижани. Въпреки това, нека не прибързваме с определянето на знака в нашата игра, защото Бастия е съвсем различен тим от миналогодишния. Кристиан Принтант смени философията на игра, насити средата на терена с повече футболисти и научи играчите си да задържат топката. Наистина "сините" трудно вкарват, но и не допускат много.

Очакванията са за оспорван и интересен мач, защото хората на Блан изпитват затруднения срещу отбори със стила на игра като на Бастия. Ако гостите пък демонстрират обичайното си за сезона великодушие, не е изключено да станем свидетели и на сензация. И все пак, разумът сочи да се доверим на шампиона, който е по-близо до трите точки, отколкото своя противник.

Прогноза: Бастия - ПСЖ 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157