Принцът на Йордания ще се бори за президентския пост на ФИФА


Н. Гавазов

Принцът на Йордания ще се бори за президентския пост на ФИФА

Принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсейн има намерение да участва в изборите за президент на ФИФА през 2015 г. Понастоящем 39-годишният функционер изпълнява поста вицепрезидент на ФИФА и президент на федерацията по футбол на Йордания и Западна Азия.

"Реших да се кандидатирам за поста, тъй като смятам, че е дошло време за обществеността да се откъсне от последните скандали и да се върне обратно към спорта. Това не беше просто решение. Взех го след щателно обмисляне и множество дискусии с авторитетни колеги от ФИФА през последните няколко месеца. Най-добрата игра в света заслужава и съответната федерация - международен орган, който да действа в интерес на футбола и да бъде образец по отношение на етиката, прозрачността и управлението", заяви Ал-Хюсейн.

Негови съперници за поста са досегашният президент швейцарецът Сеп Блатер и французинът Жером Шампан. Изборът на ФИФА ще се проведе в рамките на конгрес в Цюрих на 29 май 2015 г. Кандидатите имат право да обявят кандидатурите си до 29 януари 2015 г.

 

  Сподели
110