Газиантепспор - Бешикташ: Край турско-сирийската граница отново ще е горещо


Н. Гавазов

Газиантепспор - Бешикташ: Край турско-сирийската граница отново ще е горещо

Газиантепспор - Бешикташ
Стадион: "Камил Оджак", Газиантеп
Дата: 14.12.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Камил Очак

FUTBOL TV насочва вниманието на своите читатели към един мач от първенството на южните ни съседи, който на пръв поглед е с предрешен край, но на практика е истинско предизвикателство за любителите на залозите.

Аутсайдерът Газиантеспор посреща кандидата за титлата Бешикташ в опит да сложи край на лошата си серия и да не допусне по-нататъшното си пропадне. "Соколите" имат само една победа в последните си четири двубоя, като тя е за Купата на Турция, а относно първенството в Сюперлигата, възпитаниците на Окан Бурак претърпяха три поредни загуби и се смъкнаха на 12-то място, на пет пункта от опасната зона.

Бешикташ ще пътува до Югоизточната част на страната (на около 60 километра от границата със Сирия) в отлична серия от седем победи и едно равенство в осем мача. В този период възпитаниците на Славен Билич победиха Партизан Белград в Лига Европа, спечелиха градското дерби с Истанбул Башакшехир и взеха трите точки срещу коварния и амбициозен Тарбзонспор. Последният голям успех на "черните орли" бе в средата на седмицата, когато точният удар на Тосун донесе победата на Бепикташ над Тотнъм, а това позволи на истанбулци да заемат първото място в групата си в Лига Европа. Добрите резултати (в Сюпер Лиг тимът постигна четири поредни победи) позволиха на "черно-белите" да останат в борбата за титлата и да не позволят на Фенербахче и Галатасарай да се откъснат напред.

Домакините нямат кадрови проблеми, но не стоят така нещата при гостите. Контузени са Демба Ба, Угур Борал и Мустафа Пектемек. Това ще принуди Билич отново да използва Тосун на върха на атаката, а в опорната зона да бъдат поставени Хътчинсън и Неджип. Томас Сивок се завръща от контузия, но той ще започне от пейката.

На пръв поглед мачът е с предрешен край - аутсайдерът и намиращият се в лоша форма домакин приема отбора, който свали Тотнъм от пиедестала и е допуснал само гол в последните си четири мача! Но дали наистина е така? Ние не сме съгласни с предварителните оценки на експертите и сме на мнение, че тази вечер на "Камил Очак" ще е не по-малко горещо от намиращата се наблизо турско-сирийската граница.

Във футбола съществуват двубои, в които има история, а срещата между Газиантепспор и Бешикташ е от тези, които винаги са се получавали оспорвани, независимо от състоянието на съперниците. Също така, нека не забравяме, че истанбулци влизат в мача освен с отлично състояние на духа, но и с натрупана умора от двубоя с Тотнъм. Ще добавим и факта, че Бешикташ няма нито една проведена тренировка от сряда, а не по-малко е изморителен и самият път до югоизточната част на страната. Има ли още някой убеден в лесния успех на фаворита?

Прогноза: Газиантепспор - Бешикташ 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114