Анонс на 16-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в сряда

Рубин - Зенит
Стадион: "Казан Арена"
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 16:45
Съдия: Сергей Карасев

Ако с една дума трябва да определим представянето на Рубин, това е нестабилност. В началото на ноември казанци дълго се мъчеха с Амкар, успяха да открият резултата, но в добавеното време допуснаха гол. Подобен сценарии се получи и с Динамо, така за два мача - четири загубени точки. Отчитайки, че навън отборът е още по-нестабилен, става ясно защо Рубин не успява да се изкачи в горната половина на таблицата за класиране.

Зенит преживява не от най-добрите си времена. В началото на есента отборът бе без загуба в шампионата на Русия, а и не бе ясно кой може да бие хората на Вилаш-Боаш, бе постигната победа в Лисабон срещу Бенфика и всичко изглеждаше прекрасно. Отначало питерци започнаха да буксуват на международната арена, а след това и във вътрешното първенство. Към момента Зенит все още е лидер в класирането, но в графа "поражения" стои цифрата "2". Първо лидерът отстъпи на свой терен на Терек, след това с много труд победи Кубан, а миналата събота отстъпи като гост на Мордовия ! Не мина и без скандал, след като Хълк обвини съдията в този мач в расизъм, което се оказа, че не отговаря на истината.

Отсъстващи: Навс и Кузмин от домакините, за гостите няма да играят Кержаков, Гарсия и Хълк.

Преди месец щяхме категорично да посочим фаворита в срещата. Сега не сме сигурни, че Зенит може да бие. Още по малко-вероятно изглежда, че Рубин може да спечели мача.

Прогноза: Рубин - Зенит 1:1

 

 

Локомотив - Урал
Стадион: „Локомотив", Москва
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Кирил Левников

Локомотив в неделя спечели дербито със Спартак и продължи своята безпогрешна серия при Божович от девет мача. Никой няма обяснение за метаморфозата при „железничарите", но те освен, че започнаха стремителен подем в таблицата, показват и отлично настроение. Сега Локомотив е на пета позиция, на пет точки от второто място.

Урал също може да се похвали с победа в съботната среща. След три поредни загуби от съперници от различен калибър възпитаниците на Тарханов най-после празнуваха, при това го направиха навън. Разбира се, трябва да отчетем факта, че Арсенал е най-слабият отбор в лигата, но успехът си е успех. Урал е 12-ти, на три точки от опасната зона.

Отсъстващи: Анбаев и Тарасов от Урал. Гостите са без Лунгу и Новиков.

Добрата форма на Локомотив и подкрепата на трибуните дават голямо предимство на „железничарите" и са напълно достатъчни за успеха над аутсайдера.

Прогноза: Локомотив - Урал 2:1

 

Кубан - Краснодар
Стадион: „Кубан", Краснодар
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Алексей Николаев

Първото краснодарско дерби през този сезон ще се проведе едва в 16-я кръг. Кубан влиза в него след треньорска смяна и два неуспешни мача. Сега отборът е на седма позиция и с точки, които му позволяват безпроблемно живуркане в златната среда.

Вероятно феновете на Краснодар са доволни от развитието на събитията в техния колектив. Отборът отпадна от Лига Европа, но показа достоен футбол, а в шампионата на Висшата лига „гражданите" нямат намерение да отстъпват от позициите. Краснодар е трети, на точка от втория ЦСКА и при победа тази вечер ще изпревари „армейците"

Отсъстващи: Енджейчик, Гранквист, Бистров, Ахмедов и Ари от Краснодар.

Факторът домакинство тук не играе роля, а Краснодар може и да е фаворит, но като във всяко дерби е възможно да се случи всичко. Факт е, че в мачовете между тези два тима няма равен резултат, а срещите винаги са били интересни. Последните катаклизми в лагера на Кубан обаче ни карат да дадем своите предпочитания на Краснодар.

Прогноза: Кубан -Краснодар 1:2

 


Терек - Торпедо
Стадион: „Ахмат Арена", Грозни
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Терек загуби последните си два мача и не вкара нито един гол, като тези неуспехи идват след победите над Уфа и при гостуването на Зенит. Резултатите изненадват и говорят за непостоянство в представянето на грозненци, които са осми, с 24 точки.

Торпедо е 14-ти в класирането и с десет точки. Явно столичани ще се борят за оцеляването си, поради това е малко изненадващо, че московчани взеха четири точки в последните си два мача и напуснаха опасната зона.

Отсъстващи: Ояла от Терек и Микуцис и Фомон от Торпедо.

Разликата е класите е очевидна, а фактът, че Терек играе силно у дома си ни карат да се доверим на тима от Грозни.

Прогноза: Терек - Торпедо 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118