Анонс на 16-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите във вторник

Арсенал - Уфа
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 02.12.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Алексей Есиков

Календарът във Висшата лига на Русия така е направен, че двата дебютанта в елита се срещат помежду си едва в 16-я кръг. Арсенал и Уфа за първи път участват във висшия ешелон на руския футбол и засега постигат епизодични успехи, като малко повече са те при отбора от Башкирия, който има три победи и пет равенства, намирайки се на 4 точки от опасната зона. Трябва да кажем обаче, че Уфа е без победа от края на септември, а през уикенда претърпя разгромно поражение с 5:0 като гост на ЦСКА Москва.

Арсенал изглеждаше обречен преди месец, но в последните си четири мача тулчани се преобразиха и започнаха да показват малко по-смислен футбол. Това се вижда от резултатите - две победи, а дори при загубите "артилеристите" се бореха до последно, опитвайки се да обърнат хода на събитията. В този смисъл мнозина приемат поражението от аутсайдера Урал през уикенда като изненадваща, но в тази среща Арсенал за пореден път страда заради нереализираните си положения за гол и засега този проблем остава за решаване. Отборът от Тула е последен в класирането, на пет точки от спасителния бряг.

Отсъстващи: Калешин, Лепский, Смирнов, Малоян и Кликин са контузени от домакините. Гостите са без Степанец и Форбс.

Интересен мач, в чието навечерие домакините се сблъскаха с кадрови проблеми. От друга страна, поглеждайки към формата на съперниците, може да кажем, че в Тула има признаци на живот, докато в Башкирия те започват да изчезват, което пък ни дава основание с чиста съвест да се доверим на домакините.

Прогноза: Арсенал - Уфа 1:0

 


ЦСКА Москва - Амкар
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 02.12.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Сергей Иванов

В събота ЦСКА изригна в мача с Уфа, вкарвайки във вратата на башкирци пет чисти гола. Така столичани прекъснаха лошата си серия от четири срещи, в които взеха само една точка. Преди края на първата част на сезона "армейците" остават трети в класирането, на две точки от втория Краснодар, впрочем, последният мач за годината ще е именно на терена на конкурента, но за този сблъсък ще говорим в края на седмицата.

Амкар, който изпитва финансови проблеми, влоши представянето си през последния месец и взе само две точки от четирите си мача. Интересното е, че пермачни постигнаха равенствата като гости, умело използвайки отбранителната тактика, в съчетание с бързи контраатаки. Последните негативни резултати смукнаха тима на 13-то място в класирането, на две точки от опасната зона.

Отсъстващи: Березуцки и Елм от домакините, гостите са без Белоруков, Вавжиняк, Пеев, Фибел и Пикущяк.

ЦСКА винаги е фаворит в мачовете с Амкар, независимо каква е формата на противниците, а точно в момента състоянието на гостите не изглежда никак добро. Това предполага, че ще станем свидетели на игра на една врата, а какъв ще е резултатът - това зависи изцяло от нападателите на Слуцки, но логичното е да им се доверим.

Прогноза: ЦСКА Москва - Амкар 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110