Суарес: Какво търсят в списъка играчи, които нищо не направиха на Световното?


Н. Гавазов

Суарес: Какво търсят в списъка играчи, които нищо не направиха на Световното?

Нападателят на Барселона Луис Суарес коментира решението на ФИФА да не го включи в разширения списък на претендентите за получаване на "Златната топка", въпреки че бившият играч на Ливърпул стана голмайстор в най-конкурентната и популярна лига в света. Уругвайският национал призна също така, че в Барселона е получил психологическа подкрепа след налагане на наказанието от ФИФА през лятото.

"Убеден съм, че не ме номинираха за "Златната топката" заради това, което направих на Мондиал 2014. В такъв случай те трябва да вземат под внимание всички онези футболисти, които нищо не направиха там. Подобни неща нараняват защото направих много през миналия сезон. Впрочем, във футбола винаги имаш втори шанс и аз смятам да се възползвам от него", заяви Суарес.

"Не се вълнувам от отсъствието на голове. Само ще се радвам, ако не мога да вкарвам, но отборът побеждава, макар че искам да се отчета с попадения за отбора, за който винаги съм мечтаел. Излишни килограми? Никога не е имало подобно нещо. Докторите на Барселона ми казаха, че сред шестимата футболисти на отбира, които са с най-малък процент мазнини. Относно новия клуб, тук получава психологическа подкрепа, клубът постоянно е с мен", заяви Суарес.

 

  Сподели
213