Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък и събота

Урал - Кубан
Стадион: "Централний", Екатеринбург
Дата: 07.11.2014г.
Час: 16:00
Съдия: С. Куликов

В миналия кръг срещу Ростов Урал получи гол още в третата минута. Домакините затвориха играта, а териториалното и игрово преимущество на тима от Екатеринбург не доведе до нищо - уралчани записаха осмата си загуба през сезона, а мачът много наподобяваше на други такива. Е, в някои двубои като този срещу Арсенал Тула и особено срещу Спартак Москва нещата се получаваха, но треньорският щаб на Урал има над какво да работи и ако постигне прогрес в реализацията на положенията за гол, тимът от Екатеринбург не само, че ще се измъкне от зоната на плейофите, но и ще се придвижи към средата на таблицата.

Представянето на Кубан е низходящо. Наистина, отборът има само една загуба през всичките си 12 мача и е пети в класирането, с равен брой точки с третия, но тимът е без победа в последните си четири двубоя, включително не успя да победи аутсайдера Торпедо Москва.

Урал няма поражение от Кубан тук и е много вероятно домакините отново да не загубят, въпреки че двата тима влизат в мача с различен статут. Ако нямаме право на избор, най-разумното в нашата игра ще бъде да използваме знак "Х", иначе мачът си е троен и е истинско предизвикателство за любителите на залозите.

Прогноза: Урал - Кубан 1:1

 

 

Амкар - Мордовия
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 08.11.2014
Час: 12:00
Съдия: С. Иванов

Занев, Сираков, Пеев и техните съотборници имат прекрасната възможност да запишат трети мач без поражение във всички турнири и преди международната пауза да си разменят местата с утрешния съперник. В миналия кръг с гол на Йовичич в 90-та минута пермчани измъкнаха точката в Казан, а това би трябвало да покаже на домакините, че е с упоритост и вяра в силите нещата се постигат.

Мордовия хвърли една от бомбите в миналия кръг, след като победи с 2:1 не кой да е, а третия в класирането Краснодар. Тимът от Саранск имаше нужда от този успех, който дойде след трите последователни поражения и 12-те гола, които възпитаниците на Юри Семин допуснаха в тези двубои.

Тежко гостуване на Мордовия, но и домакинството на Амкар няма да е леко. Това е мач между два равностойни тима, които не бележат много голове и оттам идват проблемите им. Все пак е по-логично да се доверим на пермчани, които ще търсят първата си победа срещу Мордовия.

Прогноза: Амкар - Мордовия 1:0

 

 

Торпедо - Локомотив
Стадион: "Сатурн", Перм
Дата: 08.11.2014
Час: 15:00
Съдия: А. Егоров

Потъването на Торпедо продължава със свръхзвукова скорост - единствената победа на тима е от средата на август, като оттогава тимът изигра осем мача, в които взе две точки. Трябва ли да се изненадваме, че московчани са предпоследни в класирането, на две точки от зоната на плейофите?

Локомотив преживява истински ренесанс от края на септември. По-точно след като Олга Самородская уволни възродителя Леонид Кучук и назначи Миодраг Божкович за треньор. В последните си четири мача "железничарите" спечелиха десет точки, докато в предишните си осем срещи точките бяха само 9. Така Локомотив се изкачи на осмо място в класирането, но само на два пункта от третия Краснодар.

За този мач дори не може да говорим с клишето Давид срещу Голиат. Потъващият Торпедо срещу набралия скорост Локомотив, който при това от мач на мач показва по-добър футбол. Ще е истинско чудо, ако торпедовци се разминат със загуба от само един гол.

Прогноза: Торпедо - Локомотив 0:2

 

Зенит - Терек
Стадион: „Петровски", Санкт Петербург
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: В. Мешков

Зенит не успя да направи обрат в мача си с Байер Леверкузен и претърпя втора домакинска загуба в рамките на една седмица и завързвайки интригата за второто място в група С на Шампионска лига. Относно Висшата лига на Русия, тук нещата станаха по-ясни след победата на петербургци над своя конкурент ЦСКА Москва. Голът на Гарсия в столицата остана единствен в срещата, а това означава не само, че Зенит продължават да бъде без загуба в руския елит, но и хората на Вилаш-Боаш увеличиха дистанцията от своя преследвач и пряк конкурент ЦСКА Москва на седем точки!

Терек в последните си двубои изпитва проблеми. Първо, отборът от Грозни претърпя две поражения, а след това много трудно победи аутсайдера УФА. Мачът много напомняше на срещата с другия слабак Ростов отпреди месец, а проблемите за тима по отношение на реализацията остават. Впрочем, трябва да подчертаем, че Терек допуска много малко голове и това е тимът с втората най-добра защита в лигата. Остава само да видим, какво ще направят гостите при гостуването си в Санкт Петербург.

Бабурин от домакините няма да играе заради контузия, а относно Смолников, играчът напусна лазарета, но остава извън групата за мача. Гостите са без Иванов, който се бори с травма, така че е видим Маурисио в опорната зона, а Бокила зад единствения нападател Айлтон.

Единствената интрига в мача идва от това, че Зенит игра тежък двубой средата на седмицата. Малка е вероятността обаче това се отрази чак толкова негативно на представянето на домакините. Колективът на Вилаш Боаш има качеството да се справи с подобно нещо, а и разликата в класите между двата тима е огромна и няма как евентуална умора сред играчите на Зенит да изравни силите.

Прогноза: Зенит - Терек 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217