Анонс на 17 кръг на Бундеслига 1


.

Анонс на 17 кръг на Бундеслига 1

17 Кръг на първа Бундеслига ще бъде последен за тази година и за есенния полусезон. Все още не е ясно кой отбор ще бъде есенен първенец, като Байер Леверкузен, Байерн Мюнхен и Шалке 04 са с най-сериозни амбиции.

Борусия Дортмунд - Фрайбург

Борусия Дортмунд ще празнува един важен юбилей. Тимът навършва 100 години от създаването си на 19.12. 1909 година. Освен това момчетата на Клоп са в добра серия. 9 мача без загуба,като последните 3 са последователни победи. Впечатление прави победата миналата седмица над шампиона Волфсбург с 3:1 като гост. Куба и Зидан ще са напълно възстановени за мача, така че Борусия ще стартира със същите 11 под мотото „Никога не сменяй успешен отбор” Фрайбург  са силен гост като имат 13 точки  като гост.

Дортмунд

Вайденфелер-Шмелцер-Сантана-Суботич-Овомойела-Сахин-Хумелс-Валдез-Зидан-Куба-Лукас Бариос

Фрайбург

Пуплин-Менди-Бастианс-Барт-Ча-Флум-Макиади-Банович-Абдесадки-Идрису-Райзингер

Прогноза 2:0

             

Байерн Мюнхен - Херта

Байерн Мюнхен се намира в много добра форма. След победите срещу Ювентус и Бохум , на 19.12 на “Алианц-Арена” гостува последният в класирането Херта Берлин. Берлинчани си осигуриха участие в елиминациите на Лига Европа след победа над Спортинг. Очаква се Кринге да започне като титуляр. За Байерн мача ще пропусне Лука Тони и Марк Ван Бомел поради натрупване на жълти картони. Байерн са абсолютен фаворит, въпроса е дали ще падне ранен гол  за баварците

Байерн

Бут-Лам-ван Буитен-Демикелис-Бадщубер-Отъл-Мюлер-Швайнщаигер-Пранич-Гомес-Олич

Херта Берлин

Дробни-Еберт-Фридрих-фон Берген-Пейчинович-Лустенбергер-Пишчек-Кринге-Нику-Рафаел-Рамос

Прогноза 2:0

             

Леверкузен – Борусия М’гладбах

Леверкузен ще постави клубен рекорд, ако не загуби  домакинския си мач срещу Борусия МГладбах. 8 победи, 8 равенства е достойно постижение за всеки отбор. Миналата година Байер печели с 5:0, а последната победа на Гладбах е от сезон 93/94. Фридрих се връща за Байер в стартовия състав, а Даниел Шваб ще заеме лявата зона на защитата. Гладбах ще излезе за 5ти път с този състав, като отбора има 3 победи в последните 4 мача. И все пак защитата на Гладбах често се пропуква.

Байер Леверкузен

Адлер-Кастро-Хюпиа-Фридрих-Шваб-Райарц-Видал-Крос-Барнета-Дердиок-Кислинг

Борусия М’Гладбах
Баи-Яурес-Данте-Брауерс-Левелс-Ройс-Аранго-Маркс-Брадли-Френд-Матмур

Прогноза 3:1

             

Щутгарт - Хофенхайм

Голям интерес представлява също срещата между Щутгарт и Хофенхайм. Щутгарт са с нов треньор - швейцарския специалист Кристиян Грос и без титулярния си вратар Йенс Леман, който скандално си изкара червен картон срещу Майнц. За Хофенхайм много играчи са болни и контузени. Вратаря Тимо Хилдебранд е със синдрома на Х1Н1(свински грип). Поради грип мача ще пропуснат Компер и Ба. Салихович ще пропусне мача заради натрупани картони. Това ще наложи много промени в тима на Хофенхайм. Като цяло Хофенхайм играят нестабилно последните 3 кръга, докато Щутгарт имат спешна нужда от точки.

Щутгарт

Улрайх-Челоци-Нидемайер-Делпиер-Бока-Треш-Кедира-Гебхарт-Хлеб-Марика-Погребняк

Хофенхайм

Хас-Ибертсбергер-Симунич-Нилсен-Айхнер-Луис Густаво-Вайс-Карлос Едуардо-Обази-Ибисевич-Маикоузел

Прогноза 3:0

             

Хановер - Бохум

Срещата между Хановер и Бохум ще предложи двубой между 2 тима които се борят почти всеки сезон за оставане в Първа лига. Често те са в основата на изненади. За Хановер ще се наблюдава изцяло ново нападение. Щайнер е контузен, а  Конан получи червен картон срещу Гладбах. На тяхно място се очакват Майк Ханке и възстановилия се от дълга контузия Ян Шлаудраф. За Бохум също промените няма да са малко. Аржентинецът Диего Климович е с натрупани картони. Същото важи и за креативния плеймейкър Азауаг. Смятам, че който първи успее да отбележи гол, то той ще спечели.

Хановер

Фромловиц-Черундоло-Хаги-Шулц-Джакпа-Балич-Пинто-Росентал-Бругинг-Ханке-Шлаудраф

Бохум

Херваген-Фукс-Маврай-Малтриц-Конча-Дабровски-Пфелцел-Гроте-Дедич-Шестак-Фрайер

Прогноза 1:1

             

Франкфурт - Волфсбург

Последен шанс за Фе

Волфсбург гостува на Франкфурт и трябва да спечели, ако иска да запази шансовете си за евротурнирите. Силно се спекулира, че босовете на  Волфсбург са провели разговор с Мирко Сломка (последно Шалке 04) за евентуално поемане на поста старши-треньор, който сега се заема от Армин Фе. Франкфурт намериха себе си и играят все по-стабилно в Лигата. Очаква се Джеко и Графите да водят атаката на Волфсбург.

Франкфурт:

Николов-Шпишер-Рус-Франц-Окс-Коркмаз-Швеглер-Крис-Тебер-Майер-Либерополус

Волфсбург

Беналио-Шефер-Коста-Барзали-Жозуе-Ритер-Гентнер-Мисимович-Зиани-Графит-Джеко

Прогноза 1:2

             

Хамбургер – Вердер Бремен

Северното дерби е винаги изпълнено със заряд . И двата тима натрупаха по 28 точки и се намират на съседните 4то и 5то място. Очаква се много динамичен мач с много голове, като и двата обора ще търсят победата. Двубой ще имат и голмайсторите Клаудио Писаро и Младен Петрич които до скоро бяха контузени. Важен момент за мача ще бъде дали ще успеят външните защитници на Вердер да опазят крилата на Хамбургер. Елия е много бърз и може да затрудни сериозно Пасанен.

Хамбургер

Рост-Аого-Матайсен-Боатенг-Демел-Яролим-Елиа-Янсен-Ринкон-Петрич-Торун
В
ердер

Визе-Пасанен-Мертесакер-Налдо-Продъл-Фрингс-Йенсен-Озил-Хънт-Марин-Пицаро

Прогноза 2:2
             

Кьолн - Нюрнберг


Двата отбора ще се борят докрай за да не изпаднат. Кьолн се намират на 14 място с 15 точки, докато Нюрнберг са в зоната на изпадащите с 12 точки. От Кьолн се очакваше много повече преди сезона. Подолски и Новакович още не могат да се синхронизират, а от халфовата линия се очакват нови идеи. Нюрнберг загуби последните си 2 срещи  срещу Хамбургер и Борусия Дортмунд  с по 4:0 и ще търси стабилизиране в защита.

Кьолн

Мондрагон-Шрох-Геромел-Мохамад-Ерет-Пети-Пецони-Бречко-Чихи-Новакович-Подолски

Нюрнберг

Стефан-Дикмайер-Волф-Маро-Пинола-Минтал-Гигакс-Франц-Клуге-Буняку-Айглер

Прогноза 1:0


ВЕСЕЛИН ВАРЧЕВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273