Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

ЦСКА Москва - Кубан
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 13:30
Съдия: Игор Невзовцев

ЦСКА Москва претърпя поражение в последния си мач преди международната пауза - при домакинството си на Байерн Мюнхен в Шампионска лига, което е второ поражение в този турнир, но във вътрешното първенство нещата не стоят по този начин. Там столични са в серия от четири поредни победи, а това им осигурява второто място, като дистанцията от лидера е само 4 точки.

Кубан се представя много достойно, делейки третото място с Динамо Москва и освен това тимът е без загуба, като само още един отбор е с това постижение - водачът в класирането Зенит. Краснодарци имат много добре организирана защита, а взаимодействието между последните два рубежа е чудесно. Проблемът идва от атакуващата линия, която показва голова импотентност - в девет мача Кубан е отбелязал само 12 гола.

Отсъстващи: Витиньо от домакините.

Интересен мач, в който столичани ще имат нелеката задача да превземат вратата на своя съперник. Миналата година срещата тук завърши с минимална победа 1:0 за ЦСКА, а в ответния мач столичани пометоха с 4:0 съперника си. Без съмнение, домакините са фаворити в двубоя и това е мнението на повечето специалисти, а и ясно се вижда от котировките на букмейкърите. FUTBOL TV обаче препоръчва на своите читатели да потърсят изненадата в двубоя и да играят срещата "Х" - условията са идеални да се предприеме подобен риск, а коефициентът е повече от чудесен.

Прогноза: ЦСКА Москва - Кубан 0:0

 


Краснодар - Зенит
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:00
Съдия: Тимур Арсланбеков

Докато Кубан гостува в столицата, в Краснодар ще пристигне Зенит, който ще има тежката задача да победи едноименния отбор. Домакините имат две загуби от началото на кампанията си, но в момента се намират в добра форма, след като за без поражение в пет поредни мача във всички турнири. Краснодарци са шести в класирането, на две точки от третия Динамо.

Зенит не само, че е без загуба в шампионата, но отборът на Вилаш-Боаш се представя достойно и в Шампионска лига, където победи като гост Бенфика и завърши наравно с Монако у дома. С отчитане на всички турнири, последното поражение на Зенит е при гостуването на АЕЛ в плейофите на Шампионска лига (0:1). Добрите резултати на тима от Санкт Петербург го правят едноличен лидер в класирането на Висшата лига, с четири точки пред най-близкия си преследвач.

Отсъстващи: Мамаев от домакините е контузен, за гостите няма да играе Бабурин.

Мнозина предвиждат победа за гостите и ние няма как да не се съгласим с тази теза, тъй като Зенит притежава по-организиран и качествен състав, срещу който виждаме, че трудно играят и европейските тимове. Въпреки това, успехът няма да дойде лесно и ако играчите на Вилаш-Боаш подценят срещата или насочат вниманието си към предстоящия сблъсък в Шампионска лига другата седмица, може да станем свидетели не само на равенство, но и на първо поражение ма лидера.

Прогноза: Краснодар - Зенит 1:2

 

 

Локомотив - Терек
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 18:30
Съдия: Сергей Иванов

Локомотив посреща Терек, в опит да заздрави разклатените си позиции и по-бързо да бъдат забравени септемврийските катаклизми. В миналия кръг столичани победиха Амкар с 1:0, а това бе първа победа за тима в последните му шест мача в шампионата. Надеждите са с новото треньорско ръководство тенденцията да продължи.

Терек се представя много стабилно и не познава загуба в последните си шест мача от шампионата във Висшата лига. При това отборът от Грозни има най-добрата защита в лигата заедно с тази на лидера Зенит, което е част от обяснението за добрата игра на тима. След девет изиграни мача Терек се намира на пето място в класирането, на точка от третия Динамо.

Отсъстващи: няма.

Очаква се равностоен двубой, със затворен характер. Победата вероятно ще бъде за този, който първи вкара гол, така че мачът е благодатна почва за тези, които обичат риска в своите залози - знаците "1", "Х" или "2" напълно подхождат за срещата, като ние ще вземем соломоновското решение, залагайки на това, че мачът ще завърши без победител.

Прогноза: Локомотив - Терек 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181