Анонс на 9-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Урал - ЦСКА Москва
Стадион: "Централни", Екатеринбург
Дата: 27.09.2014г.
Час: 11:30
Съдия: А. Егоров

Урал допусна шест поражения в първите си мача, но в предишния кръг екатеринбургчани се събудиха и победиха като гост коравия тим на Уфа. Така Урал събра четири точки и заема предпоследно място в класирането на Висшата лига.

Шампионите можеха да бъдат на върха, но в края на август допуснаха две поражения - от Спартак и от Рубин. В останалите си шест мача "армейците" постигнаха победи и в момента столичани са трети а класирането, на шест точки от лидера Зенит.

Горбанец от домакините е контузен, а гостите са без Витиньо, който лекува травма и Вернблоом, който изтърпява наказание.

Фаворит в мача е ЦСКА Москва и столичани би трябвало да победят. В същото време "армейците" в Шампионска лига ще посрещнат Байерн Мюнхен в средата на следващата седмица и не е изключено играчите на Слуцки да решат да запазят силите си. Въпреки това, с оглед на конкуренцията от страна на Динамо, Спартак и Кубан, московчани едва ли ще си позволят да загубят точки срещу аутсайдера.

Прогноза: Урал - ЦСКА Москва 0:2

 

Мордовия - Саранск
Стадион: "Старт", Саранск
Дата: 27.09.2014г.
Час: 15:00
Съдия: М. Вилков

Двубой между два равностойни отбора, независимо от разликата в точките и последните резултати на тимовете. Мордовия имаше само четири точки в първите си пет мача, но през септември програмата на отбора осигури срещи с аутсайдери, от което тимът от Саранск се възползва, спечелвайки седем пункта в три двубоя.

Уфа продължава да се показва като много симпатичен отбор, с рационална игра и непримирим боен дух. Равенството в Казан и победата в Краснодар са в резултат на волята на башкирци за успешно представяне в елита, а домакинската загуба от аутсайдера Урал в миналия кръг показва и наивност в действията на футболистите на Уфа, която те ще трябва да преодолеят, ако наистина желаят да бъдат по-успешен тим.

Единственият отсъстващ в този мач е Лиренцо Ебесио от домакините, който лекува контузия. Павел Айкин от гостите бе под въпрос за срещата, но в петък стана ясно, че централният защитник е готов за сблъсъка.

Както казахме в началото, срещата е между равностойни съперници. Вероятно гостите точи път ще играят малко по-предпазливо, отколкото го направиха в миналия кръг. Очакванията са за много борба, малко голове и най-разумно е този мач да се играе "Х".

Прогноза: Мордовия - Уфа 1:1

 

Зенит - Спартак
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 27.09.2014г.
Час: 17:30
Съдия: И. Низотцев

Последният мач от съботната програма на Висшата лига на Русия е между Зенит и Спартак Москва. На 6 май 2012 столичани победиха петербургци с 3:2, но интригата свършва някъде тук. От една страна следващите три мача бяха спечелени от Зенит, при това с общ резултат 13-4, а другото е, че в момента отборът от северната столица на Русия се намира в прекрасна форма, спечелвайки всичките си досегашни срещи, като хората на Вилаш-Боаш отбелязаха 26 гола в осемте си двубоя. Още едно доказателство за силата на Зенит е победата над Бенфика в Лисабон в среща от Шампионска лига.

Относно Спартак, този тим все още не може да намери себе си и усещането е, че сякаш наблюдаваме малка лодка в бурно море, която всеки момент може да бъде обърната от някоя вълна. Как иначе да си обясним, че отбор с претенции е вкарал само 13 гола в 8 мача? А допуснатите попадения са 10, т.е. повече от Мордовия и Уфа! Засега Спартак е пети в класирането, в борбата за местата за евротурнирите, но много е вероятно след този кръг столичани да се озоват извън топ 6, защото преследвачите Терек и Краснодар са само на, съответно, една и две точки.

Бабурин е контузен от домакините. За гостите поради същата причина няма да играят Озбилис, Широков, Мовисян и Карлос.

От всичко казано по-горе става ясно, че фаворит за спечелване на мача е Зенит. Дали това ще е чиста победа или успехът ще дойде по-трудно от очакваното, това само остава да гадаем. Но с оглед на предстоящата среща в Шампионска лига през следващата седмица, предположенията са, че домакините ще се опитат да спестят някоя и друга сила, което няма да им попречи да се наложат над съперника си.

Прогноза: Зенит - Спартак 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214