Фейнорд - Аякс: Отмъщението няма да се състои


Н. Гавазов

Фейнорд - Аякс: Отмъщението няма да се състои

Фейнорд - Аякс
Стадион: "Фейнорд", Ротердам
Дата: 21.09.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Кевин Блом

В неделя следобед в Ротердам ще се разиграе един от най-жестоките сблъсъци в холандския футбол. Двата исторически съперника ще си дадат среща в мач от шестия кръг на Ередивизе. През миналия сезон Аякс спечели титлата, изпреварвайки своя конкурент с четири точки, като основната причина за това бяха 2:1 победи, които амстердамци постигнаха над своя подгласник. В последния ден на настоящата седмица Фейнорд ще излезе на своя стадион в търсене на отмъщението.

Ротердамци започнаха сегашната си кампания по вицешампионски - с победа 1:0 на терена на АДО Ден Хааг, но след това по необясними причини понижиха формата си и взеха само две точки от четири мача. Особено болезнени бяха домакинските загуби срещу Утрехт и Вилем II, които по никакъв начин не импонираха на добрата игра на тима срещу Хееренвеен и Твенте. В момента Фейнорд се намира на 14-то място в класирането, с актив от само 5 точки, но по-лошото е че играта на отбора е много далече от тази, която наблюдавахме през миналата година.

Аякс също не се радва на най-добрия си старт, след като загуби домакинството си от ПСВ, а след това претърпя и поражение на терена на Грьонинген. В миналия кръг амстердамци победиха Хераклес и сложиха точка на лошия си период, а играта срещу ПСЖ в Шампионска лига в средата на седмицата показа, че шампионите започват да се връщат към стила и формата си от миналата година. След пет изиграни мача в Ередивизе Аякс се намира на пето място в класирането, на три точки от лидера ПСВ.

Домакините влизат в мача с две сериозни загуби в кадрово отношение - Буларуз и Имерс са контузени. Предполага се, че домакините ще излязат със схема 4-3-2-1, с Верде на върха на атаката и Шакен и Боетиус по крилата.

Шьоне се контузи в мача с ПСЖ и вероятно няма да вземе участие в дербито. Ако днес докторите забранят на крилото да играе, на левия фланг ще видим Андерсен. Виктор Фишер със сигурност няма да вземе участие в срещата, но това няма да попречи на плановете на Франк Де Бур, който ще заложи на схема с трима нападатели.

Мачът е дерби, но в нашия случай няма как да използваме клишето, че може да очакваме всякакъв резултат. Изглежда, че Аякс се стабилизира, докато Фейнорд не може да ни убеди в същото. Това се видя и в мача на ротердамци срещу Севиля в Лига Европа, който холандците загубиха с 2:0. А практиката показва, че ако срещу Аякс не надскочиш възможностите си, няма как да разчиташ на успех. Поради тази причина е много вероятно заплануваното отмъщение да не се състои и да станем свидетели на победа на гостите, която едва ли ще дойде по лесния начин, но вероятността Аякс да вземе трите точки е по-голяма от това Фейнорд да открадне нещо в един от най-големите мачове на холандския футбол.

Прогноза: Фейнорд - Аякс 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114