Коринтианс - Сао Паоло: Амбициите на гостите са с идея по-големи


Н. Гавазов

Коринтианс - Сао Паоло: Амбициите на гостите са с идея по-големи

Коринтианс - Сао Паоло
Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Паоло
Дата: 21.09.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Луиш де Оливейра

Кръгът в бразилската Серия А ще започне половин час след полунощ българско време с мача Атлетико Паранаензе - Интернасионал и ще завърши в 00:30 часа в неделя срещу понеделник, отново наше време, с двубоя Гояс - Палмейрас.

Последното развитие на събитията в шампионата на най-голямата южномериканска държава върнаха интригата, която се бе позагубила. Това стана възможно след равенството на Крузейро срещу Флуминензе и поражението на лидера на терена на Сао Паоло. Сега разликата между първия и втория не е 12 точки както бе по-рано, а само седем, което 16 кръга преди края на първенството не е толкова много.

Мачът Коринтианс - Сао Паоло вероятно през август щеше да има друг заряд, защото тогава домакините бяха втори, с апетити за първото място. Дерби-характерът на срещата съществува и сега, но трябва да кажем, че в последните си шест мача Коринтианс влоши формата си и записа само един успех - срещу бившия отбор на Роналдиньо Атлетико Минейро. Домакинското равенство срещу Чапекоенсе и особено това срещу аутсайдера Крисиума показва, че в колектива на Мано Менезеш има някакъв проблем. Не всичко е загубено, защото Коринтианс е на точка от зона Копа Либертадорес, но след това развитие на нещата няма как да твърдим, че "черно-белите" са кандидати за титлата.

Сао Паоло в края на август претърпя същите неуспехи, каквито в момента търпи Коринтианс. С настъпването на септември обаче бе сложен край на лошата серия и отборът записа четири последователни победи, включително и над лидера Крузейро, което изпрати Сао Паоло на второ място в класирането. Натискът върху водача щеше да е още по-голям обаче, ако отборът на Муриси Рамальо не се бе провалил при гостуването си на аутсайдера Коритиба - типично по бразилски, сякаш от нищото, фаворитът претърпя изненадваща загуба с 3:1, като при това гостите поведоха в резултата и контролираха мача до към 60-та минута.

Валтер е контузен от домакините, останалите отсъстващи са наказаните Петрос и Жадсон. За гостите няма да играят контузените Миранда и Сиао, както и Пато, който остана извън групата за мача.

От казаното по-горе трудно може да разберем какво се случва в лагерите на двата отбора и кой е фаворит за победа. Въпреки това, амбициите на гостите изглеждат с една идея по-големи от тези на своя съперник, който на всичкото отгоре се намира в ужасна форма. Не ни остава нищо друго, освен да предположим, че Сао Паоло ще победи.

Прогноза: Коринтианс - Сао Паоло 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
107