Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя и понеделник


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя и понеделник

ЦСКА Москва - Локомотив Москва
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 21.09.2014г.
Час: 12:30
Съдия: Алексей Николаев

ЦСКА в последните два кръга на Висшата лига на Русия победи съперниците си с общ резултат 8:1 и отчасти компенсира двете си поражения срещу Рубин и Спартак Москва, но в средата на седмицата хората на Леонид Слуцки претърпяха истинска катастрофа в Рим, където за половин час игра получиха четири гола. Домакините от Рома след това намалиха оборотите, което може би спаси руснаците от конфуз, но така или иначе увереността на ЦСКА Москва е силно наранена след този мач, въпреки че отборът има в актива си 15 точки и е само на три пункта от зоната на Шампионска лига.

Когато говорим за загуба на увереност, тя е много по-голяма в лагера на другия столичен тим - Локомотив Москва. "Железничарите" най-напред се провалиха в Лига Европа, където претърпяха истинско унижение от Аполон. Последваха извинения, обещания за поправяне на положението, но всичко си остана на хартия, защото последва загуба от Зенит и равенство срещу Мордовия, което означава, че Локомотив е без победа във всички турнири от 14 август. Именно поради това последва уволнението на треньорския щаб, но неволите не свършиха дотук, след като се разбра, че сега клубът трябва да заплати на Кучук и обезщетение от 2.5 милиона евро.

Контузеният Витиньо няма да играе от домакините. Много е вероятно Шеников да остане на пейката след завръщането си от тежката контузия.

Добрата новина от лагера на Локомотив е завръщането на Пвлюченко, който ще поведе нападението, подкрепян отзад от Фернандес.

Това ще е мач между два отбора, които загубиха своята увереност. Все пак е по-добре да се доверим на домакините, които разполагат с по-добра атакуваща мощ, докато силното оръжие на Локомотив през миналия сезон - защитата - през този сезон не работи.

Прогноза: ЦСКА Москва - Локомотив Москва 1:0

 


Амкар - Краснодар
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 22.09.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Алексей Матюнин

Ето един много интересен мач, който може би българските любители на футбола няма да пропуснат. От една страна, заради наличието на трима български футболисти в състава на домакините, а от друга, заради формата на двата тима, което предвещава интрига.

Амкар влиза в мача с две поредни победи, едната от тях е срещу Спартак Москва, а това позволи на колектива на Славолюб Мюслин да напусне опасната зона. Впрочем, това бяха единствените две победи на амкарци досега, като безпокойство предизвиква факта, че в седем мача отборът е отбелязал само пет гола.

Краснодар е отбор, който допреди два кръга не бе допускал загуба и хората на Олег Кононов изглеждаха много уверени. Дойде обаче поражението от Динамо Москва, което не бива да се приема за изненада, но последва и пълно фиаско срещу непретенциозния тим на Уфа. От щаба на тима увериха, че не става дума за подценяване, но точно това е причината за поражението на Краснодар от аутсайдера.

Двата тима имат еднакви кадрови проблеми. Мартин Якубко от домакините е контузен, а за гостите, поради същата причина, няма да играе Павел Мамаев.

Това ще е много равностоен мач. Гостите имат по-качествен състав, но домакините се намират в по-добра форма. Освен това, Краснодар играч в Лига Европа през седмицата, а това ще даде своето отражение върху общото състояние на "биковете". Трудно е да повярваме, че гостите могат да спечелят мача, така че по-разумно ще е да използваме "1" и "Х" в нашите прогнози.

Прогноза: Амкар - Краснодар 1:1

 


Торпедо Москва - Динамо Москва
Стадион: "Сатурн", Раменское
Дата: 22.09.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Алексей Матюнин

Кръгът във Висшата лига ще завърши с дербито между Торпедо и Динамо. Впрочем, дерби е условно понятие и опира единствено до това, че двата отбора са представители на столицата. Дотук свършват и приликите.

В момента Торпедо се намира в дъното на таблицата за класиране, след като записа успех срещу Урал и равенство у дома си на Амкар. В останалите си пет мача Торпедо претърпя поражения, в които допусна 19 гола!

Динамо се намира в отлична форма. В миналия кръг отборът загуби с 3:2 от Зенит, но истината е, че московчани изпънаха нервите на лидера и бяха на минута от това да измъкнат точка на "Петровский". Добрата подготовка на колектива на Станислав Черешов намери своето продължение и в Лига Европа, където руският тим победи с 2:1 Панатинайкос на собствения му терен.

На този етап единственият играч, който може да пропусне двубоя е Валбуена от гостите. Французинът не пътува до Гърция, а окончателното му състояние ще стане известно утре.

Обикновено руските отбори, които са имали мач в средата на седмицата в Европа, през уикенда се представят слабо. Колкото обаче и да искаме да се опрем на тази тенденция, трудно може да си представим, че Динамо би могъл да загуби точки срещу аутсайдера, който демонстрира игра близка до тази в по-долната дивизия.

Прогноза: Торпедо - Динамо 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
92