Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в понеделник

По традиция, програмата на кръга в руската Висша лига ще продължи и с мачове в понеделник, като първият ден от седмицата също ще зарадва почитателите на руския футбол с дерби - това между Терек и Кубан Краснодар. Не бива обаче да се подминава и срещата между Амкар и Урал, в която на пръв поглед има изявен фаворит, но с оглед на получаващите се изненади в шампионата би трябвало да отдадем и дължимото на играчите от Екатеринбург.


Амкар - Урал
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 15.09.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Мачът е прекрасна възможност за домакините да развият изненадващия си успех срещу Спартак Москва в последния кръг, когато се отличи и Георги Пеев за крайното 2:0 над столичния гранд. Впрочем, това бе първи успех на пермци от началото на сезона и той дойде много навреме, защото позволи на Амкар да събере четири точки и да се измъкне от опасната зона.

Гостите са без победа от началото на сезона и имат само един пункт в актива си и голова разлика 4-11. Статистиката ясно показва какво е състоянието и представянето на тима в момента, ние само ще допълним, че ако екатеринбургци продължават в този дух, след края на кампанията ще бъдат един от двата отбора, които ще се разделят с елита. Някаква надежда дава играта на Урал в мачовете срещу Зенит и особено срещу Терек в миналия кръг, в които съперниците трябваше да положат много усилия за победите си, но така или иначе липсата на изявен голмайстор и пропуските пред чуждата врата определят засега лошото класиране на тима.

Последният мач на Амкар вероятно дава основание да се твърди, че домакините няма да имат проблеми със своя противник в понеделник вечер. Ние обаче няма да се съгласим с тази теза. Може би Амкар ще спечели мача, но това ще стане много трудно, заради добрата игра на Урал в защита и близостта на опорните полузащитници до защитата. По-вероятно е двата отбора да не успеят да се победят, като нашата теза се опира на факта, че пермчани имат само три отбелязани гола досега. Според FUTBOL TV, вероятността в % за "1" е 33, "Х" 40 и "2" 27.

Прогноза: Амкар - Урал 0:0

 


Терек - Кубан
Стадион: "Ахмат Хаджи Кадиров", Грозни
Дата: 15.09.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Сергей Иванов

Мачът между петия и четвъртия в класирането ще затвори кръга, като очакванията са за много равностоен двубой, с много битка по терена, нестандартни решения в опит да се превземе чуждата врата и като цяло - истинско дерби, което би трябвало да се превърне в празник за почитателите на руския футбол.

Терек се намира в чудесна серия от три поредни победи, в която запази вратата си суха. Впрочем, колкото и изненадващо да прозвучи, силата на отбра от Грозни е в стабилността на защитата, дори понякога се създава впечатлението, че колективът от Грозни предпочита повече да пази вратата си, отколкото да поразява чуждата. Така или иначе, това засега дава резултат, тъй като Терек е пети в класирането, на две точки от зоната, даваща право на участие в Шампионска лига.

Кубан заедно със Зенит е единственият отбор, който не познава горчивината от загубата. При това кубанци подобно на своя противник от Грозни играят много стабилно в защита, възползвайки се от всяка грешка на противника и често отправяйки далечни удари. След шест изиграни мача Кубан е четвърти в класирането, но също така е факт, че отборът на Виктор Гончаренко засега не е имал за съперници отбори от топ 6, така че ще е много любопитно да видим какво ще се получи срещу първия по-сериозен противник.

Двубоят между Террек и Кубан е определян като дерби, а това казва всичко за такъв мач. Според FUTBOL TV, вероятността в % за "1" е 23, "Х" 47 и "2" 30.

Прогноза: Терек - Кубан 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
100