Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Русия

Седмият кръг на Висшата лига на Русия ще започне в събота и ще завърши в понеделник, като причината за отклонението от традиционното петък-събота-неделя-понеделник е паузата, свързана със срещите на националните отбори. Кръгът се очертава богат откъм равностойни двубои, така че руският уикенд е истински празник за любителите на залозите, а и за тези, които просто харесват футбола във Висшата лига на Русия.

 

ЦСКА Москва - Арсенал Тука
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 13.09.2014г.
Час: 12:30
Съдия: Виталий Мешков

ЦСКА помете с 6:0 Ростов в предишния кръг, с което отчасти компенсира двете поражения от Спартак Москва и Рубин и феновете на столичните "армейци" ще очакват продължение на успеха в седмицата преди международната пауза. След шест кръга ЦСКА има в актива си четири победи и две поражения и се намира на пето място, на шест точки от лидера Зенит.

Арсенал все още е без победа в шампионата. Нещо повече, тулчани имат само един отбелязан гол от началото на сезона и с една точка в своя актив заемат последното място в класирането. В предишния кръг руските "артилеристи" претърпяха домакинска загуба с 0:1 от Кубан, като голът падна в 86-та минута, а този мач стана поредното доказателство, че с играта си Арсенал е потенциален пътник за по-долната дивизия.

За домакините няма да играят контузените Витиньо и Шенников, а схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Думбия начело на атаката, подпомаган от Тошич, Дзагоев и Муса. гостите нямат кадрови проблеми, което предполага, че Вотинов и Малоян ще бъдат в предни позиции при схема 4-4-2.

Както казахме, Арсенал е без победа, а гостуване на ЦСКА дава малки шансове за промяна на печалната статистика. По-скоро тулчани трябва да помислят, как да избегнат унижението. В този мач знакът е ясен, но интригата може да дойде от това, колко гола ще вкарат домакините на своя съперник. Логиката сочи да заложим на над 2.5 попадения в срещата или чиста победа с най-малко три гола в полза на домакините.

Прогноза: ЦСКА - Арсенал Тула 3:0

 


Локомотив Москва - Мордовия Саранск
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 13.09.2014г.
Час: 15:00
Съдия: Игор Низовцев

В ранния следобед на съботния ден е първата среща, която би трябвало да прикове вниманието ни със своя оспорван характер. Срещата е между два отбора, които са съседи в средата на таблицата. Столичани започнаха добре кампанията си, но влошиха своите резултати. "Железничарите" спечелиха само една точка в последните си три двубоя, но все пак трябва да кажем, че пораженията дойдоха от лидерите Кубан и Зенит.

След като започна кампанията си с победа в Тула, Мордовия успя да запише само едно равенство в следващите си четири мача. В миналия кръг обаче колективът от Саранск извоюва волеви успех с 1:0 над Торпедо, при това го направи с човек по-малко след изгонването на Шитов, а развоят на срещата би трябвало да накара специалистите да променят мнението си, че Мордовия ще се бори за оцеляването си през този сезон.

Тигорев и Тарасов са контузени от домакините, докато гостите пристигат без наказания Шитов и намиращия се в лазарета Ебесилио.

Букмейкърските кантори предричат категоричен успех на домакините. Ние също сме съгласни, че столичани са фаворити за спечелване на мача, но ще допълним, че не бива да ни изненадва и евентуално равенство. При всички положения двубоят ще има оспорван характер и вероятността да се получи резултат от 2:1 или 3:2 е твърде голяма.

Прогноза: Локомотив - Мордовия 3:2

 


Зенит - Динамо Москва
Стадион: "Петровский", Санкт Петербург
Дата: 13.09.2014г.
Час: 17:30
Съдия: Михаил Вилков

Първият срещу втория в класирането! Без никакви съмнения, това е дербито не само на съботната програма, но и на кръга. Домакините са набрали ход и по всички показатели заслужават да бъдат лидери: шест победи от шест мача, 18 отбелязани гола (най-много) и два допуснати гола (най-малко). Добрата форма на колектива на Андре Вилаш-Боаш се вижда не само в двубоите от вътрешното първенство, но и в квалификациите от Шампионска лига, в които Зенит категорично се справи със Стандард и сега ще играе в групите на Шампионска лига.

Динамо е с четири поредни победи във Висшата лига. Разбира се, успехите са над УФА, Арсенал Тула, Урал, Краснодар и Ростов в първия кръг, докато срещу първия по-сериозен съперник - Спартак Москва - динамовци претърпяха поражение. Това обаче не обезсмисля второто място на тима, който в сблъсъка с Омония показа воля, хитрост и много опит.

Бабурин, Гарай и Хълк няма да играят за Зенит. Това означава, че Рондон ще е начело на атаката, а Витсел и Гарсия ще заемат места в средата на терена. Смолников пък ще действа на десния фланг на защитата. Единственият отсъстващ за гостите в Юсупов.

Разбираемо е, че повечето специалисти предвиждат успех на Зенит, но едва ли гостите ще излязат като обречени на терена на "Петровский", така че очакванията са за оспорван двубой. Зенит разполага с по-качествен състав, но Динамо играе много разумно и умело се възползва от грешките на противниците си. Интригата в мача се допълва и от факта, че на двата руски отбора предстоят пътувания за мачовете си в Европа. Столичани обаче играят в четвъртък, докато петербургци в сряда. Дали хората на Вилаш-Боаш няма да спестят малко сили за двубоя с Бенфика?

Прогноза: Зенит - Динамо Москва 2:1

 


Ростов - Рубин
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 13.09.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Владислав Безбородов

Колебливият Ростов посреща Рубин Казан в опит да постигне втората си победа от началото на кампанията. Южняците показаха много воля и добра игра в мачовете си с Мордовия и при гостуването на Кубан откъдето измъкнаха точка, но какво да кажем за срещите с ЦСКА и Динамо, в които допуснаха 13 гола? След шест кръга ростовчани са 13-ти в класирането, на три точки от последното място и от досега видяното отборът по-скоро може да причислим в групата на аутсайдерите, отколкото към средняците.

Относно Рубин, тимът записа една победа, четири равенства и една загуба от началото на кампанията си и в момента е десети в класирането, на 5 точки от зоната на евротурнирите. Казанчани постигнаха добри резултати (при гостуването на Терек и при домакинството на ЦСКА Москва), но равенствата срещу Уфа, Локомотив и Арсенал Тула показват, че треньорският щаб има за вършене още много работа.

Двата отбора влизат в мача без кадрови проблеми. Вероятно домакините ще започнат с 4-4-1-1 с Бухаров и Канга в предни позиции и Полоз и Калачев по фланговете. Почти по същата схема ще играят и гостите, като Благой Георгиев ще действа в средата на терена заедно с Оздоев.

Любопитен мач, който ще ни даде отговор на въпроса: аутсайдер ли е Ростов? Евентуална загуба на домакините ще означава, че те по-скоро ще се борят за мястото си в елита, отколкото за средата в таблицата. Двата отбора са с почти равностойни състави, като леко предимство на ростовчани дава това, че те са домакини. И все пак, най-вероятният резултат в срещата е равенството.

Прогноза: Ростов - Рубин 1:1

 

 

Спартак Москва - Торпедо Москва
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 14.09.2014г.
Час: 11:30
Съдия: Сергей Карасев

Спартак ще посрещне на новия си стадион Торпедо Москва. В последния кръг отборът на Мурат Якин претърпя изненадващо поражение в Перм, където точните удари на Киреев и Георги Пеев донесоха победата с 2:0 на Амкар. След шест кръга Спартак има 12 точки в актива си и заема шесто място в класирането.

Торпедо след двете последни загуби се смъкна на 14-то място в класирането. От показаното досега столичани показаха по-смислена игра само в един мач - при победата над аутсайдера Урал, а всички останали двубои са ярко доказателство за проблемите на тима в защита, което впрочем се вижда и от статистиката, според която Торпедо е допуснал 17 гола в 6 мача!

Гостите нямат проблеми с контузени или наказани футболисти. Мурат Якин обаче има над какво да мисли, след като Йозбилиз, Мовисян, Карлош и Широков са контузени.

Последната победа на Торпедо на стадиона на Спартак е от 2004 година. Съотношението на силите между двата отбора в момента предполага малка вероятност това да се случи и утре. Очаква се домакините да установят пълен контрол върху мача и да постигнат комфорта победа поне с два гола разлика.

Прогноза за: Спартак - Торпедо 2:0

 

Краснодар - Уфа
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 14.09.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Алексей Николаев

В миналия кръг Краснодар претърпя първото си поражение през сезона, отстъпвайки у дома си срещу втория в класирането Динамо Москва. В този мач „биковете" се събудиха от летаргията едва през последните 30 минути на второто полувреме, което се оказа недостатъчно за постигане на положителен резултат в срещата. След шест изиграни кръг Краснодар е седми в класирането, в много добри позиции за атакуване на зоната на евротурнирите.

Уфа е без победа в четири поредни срещи, но справедливостта изисква да кажем, че башкирци продължават да показват лице на много корав колектив, който се бори за всяка педя земя от терена. Динамо, Зенит и Спартак Москва победиха отбора на Игор Колянов, но и трите гранда трепереха до последно за резултата. Мачът с Рубин в миналия кръг пък е показателен какво може да се случи, когато някой се отпусне срещу башкирци. Точката в Казан, която бе спечелена благодарение на точния удар на Маркиньо в 90-та минута, остави Уфа на 11-то място в класирането, на три пункта от десетия Рубин и на три точки от зоната на изпадащите.

И двата съперника са без кадрови проблеми, като единственият отсъстващ е Павел Мамаев от домакините.

Очакванията са равностоен мач, с малко положения за гол, което предполага, че победител ще е отборът, който първи успее да порази вратата на съперника. Домакините са с малко по-големи шансове за успех, но също така не бива да изключваме и равенството. Според FUTBOL TV, вероятността в % за „1" е 44, „Х" 37 и „2" 19.

Прогноза: Краснодар - Уфа 1:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
92