Ибрахимович: Футболът вече е бизнес, а преди беше забава


Н. Гавазов

Ибрахимович: Футболът вече е бизнес, а преди беше забава

Нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович заяви, че футболът много се е променил по време на неговата кариера. Шведският национал сподели също така, че самият той изменил стила си и начина на игра през годините и в момента играе по-разумно, отколкото когато е започвал кариерата си.

"Сега това е бизнес. Когато започвах, той беше забава. Аз правех това, което исках да правя. Сега нещата са много сериозни. Ти представляваш даден клуб и трябва да побеждаваш. Ако няма резултати, ще дойде някой друг на твоето място. Като цяло, ситуацията е много различна. Но още няколко години съм тук. След това ще гледам футбола по телевизора", заяви Ибрахимович.

"Много неща се промениха и в стила ми. Не толкова в състоянието на тялото и физическите сили. Няма как да имаш същите душевни сили и мислене. Сега всичко, във всяка конкретна ситуация зависи от мен, но аз не съм на 20, всичко е различно. Не мога да бягам, както го правех преди! Но пък играя по-разумно и по-съвършено", каза още шведският футболист.

 

  Сподели
110