Анчелоти: Провървя ми да тренирам този фантастичен отбор


Н. Гавазов

Анчелоти: Провървя ми да тренирам този фантастичен отбор

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели мнението си за мача за Суперкупата на Европа срещу Севиля. Както е известно, столичани превъзхождаха съперника си и заслужено победиха с 2:0 благодарение на точните удари на Кристиано Роналдо.

"С такъв истински класен състав ние може да започнем нов цикъл. Провървя ми да бъда треньор на този фантастичен отбор. Разбираемо е, че трябва много да работим нещо да жертваме, но имаме всички шансове да постигнем значителни неща и да се борим за победа във всички турнири. В сравнение с миналия сезон стилът ни не претърпя промени - продължаваме да използваме контраатаките. Кроос игра на позицията на Алонсо и изпълняваше същите задачи: подаваше на партньорите си и се стараеше да използва скоростта на нападалите ни. Не е толкова лесно да направя отбора по-силен, защото имаме фантастичен състав. Според мен, най-важното е да умеем да използваме неговия максимум", заяви Анчелоти.

"Севиля игра така, както и очаквахме, именно - отбраняваше се и контраатакуваше. Ние надеждно покрихме съперника и съумяхме да неутрализираме неговите контраатаки. Кристиано проведе невероятен мач. Той стана главен герой, най-добър на терена и с два фантастични гола донесе победата. Игра наистина много добре. Хубаво изглеждаше целия отбор, при това нямахме време за подготовка. Добре се разпореждахме с топката, Кроос игра чудесно. Хамес имаше трудности, но след почивката той не изглеждаше по-зле от Кроос", добави италианецът.

 

  Сподели
109