Валенсия и Монако с равенство в първи мач от Emirates Cup (видео)


Н. Гавазов

Валенсия и Монако с равенство в първи мач от Emirates Cup (видео)

Отборите на Валенсия и Монако завършиха 2:2 в първи мач от четиристранния приятелски турнир Emirates Cup, който се провежда в Лондон. За радост на публиката, в заявката за срещата се оказа Радамел Фалкао, но Леонарду Жардим реши да го остави на пейката, пускайки в атака Бербатов, Жермен и Мартиал.

Срещата започна в много бавен стил, като Валенсия повече владееше топката, а противникът допускаше грешка след грешка в защита, но испанците от своя страна бяха неточни в завършващата фаза на атаката. Представителят на Лига 1 се събуди от летаргията едва в средата на първата част.

Изненадващо, първото попадение бе дело на Монако. След центриране от корнер Рубен Везу в 30-ата минута си вкара автогол. Радостта на гостите обаче бе кратка, защото, седем минути по-късно Валенсия изравни, след като най-опитният играч от Монако Рикардо Карвальо си отбеляза автогол.

Второто полувреме бе по-интересно, като вратарят на французите Субашич на няколко пъти спаси вратата си от гол. Все пак в 69-ата минута Франсиско Алкасер даде преднина на Валенсия за 2:1.

Тогава гостите хвърлиха всички сили да обръщат резултата, дори в 72-та минута Жардим пусна Фалкао на мястото на Бербатов и отборът на Монако заигра по-добре. Гостите започнаха повече да владеят топката и съответно повече да атакуват. Крайното 2:2 оформи Лукас Ариел Окампос в 80-та минута, след асистенция на Фалкао.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
139