ФИФА отстрани Бекенбауер от футболна дейност


Н. Гавазов

ФИФА отстрани Бекенбауер от футболна дейност

ФИФА дисквалифицира за 90 дни легендарния футболист и бивш член на изпълкома на Световната организация Франц Бекенбауер за отказа му да сътрудничи на следствието. Както е известно, немецът реши да не съдейства на разследващите органи на корупционния скандал свързан с избор на страна-домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година.

С проверка на обстоятелствата относно подаването на заявка за право за провеждане на Световно първенство се занимава заместник-председателят на следствената палата на комитета по етика на ФИФА Майкъл Гарсия. Според данните, американецът е помолил 68-годишния Бекенбауер да даде показания по даденото дело, но Франц е отговорил с отказ. Според думите на почетния президент на Байерн,той не е длъжен да сътрудничи на следствието, тъй като "повече не приема активно участие във футбола".

Както е известно от по-рано, разследването относно избора на страна-домакин на Мондиал 2022 трябваше да завърши на 9 юни. След това, в продължение на шест седмици този доклад трябва да влезе в арбитражната палата.

 

  Сподели
95