Директор на ПСЖ: Договорът с Катар е легитимен


Н. Гавазов

Директор на ПСЖ: Договорът с Катар е легитимен

Генералният директор на Пари Сен Жермен Жан-Клод Блан заяви, че контрактът между парижани и Министерството на туризма на Катар не бива да попада под санкциите на финансовия феърплей. Както е известно, според условията на тази сделка, ПСЖ ще получава по 200 милиона евро на година, което предизвика проверка от страна на УЕФА.

"Хората имат право да научат повече за нашия контракт с Министерството на туризма на Катар, защото това е първото от подобни съглашения, по които ще се изплащат сериозни спонсорски пари. Това не означава, че легитимността на съглашението трябва да се поставя под съмнение", заяви Блан.

"Два пъти се срещнахме с представителите на УЕФА. Но даденият контракт предполага нова концепция - популяризирането на страната чрез спорта. УЕФА вече използва подобна схема когато Азербайджан стана спонсор на Евро 2016. Новото се състои в това, че сега се прави от отделен футболен клуб. Именно поради тази причина нашият контракт с Министерството на туризма на Катар е иновационен и оправдан от гледна точка на стойността", каза още ръководителят на ПСЖ.

 

  Сподели
103