Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 20.03 - 24.03


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 20.03 - 24.03

Европейският уикенд ще бъде запомнен с катастрофалния юбилей на Арсен Венгер, деветте гола в Кардиф и поредният успех на Ливърпул, голът на Уейн Рууни от центъра на терена, "Ел Класико", което отново не мина без скандали, приближаването на Байерн към титлата и изненадата в Милано, където Интер претърпя домакинско поражение от Аталанта.

Представяме ви: Dream Team за периода 20.03 - 24.03. Тактическа постройка 3-4-3.


ВРАТАР

Анжело да Коща (Сампдория)

Ако не бяха усилията на бразилския вратар на Сампдория, резултатът в мача между генуезци и Верона нямаше да е 5:0 за "моряците", а много по-различен. Особено отчитайки факта, че след 1:0 за домакините стражът на Дория направи три блестящи спасявания.


Подгласници: Кодина (Хетафе)


ЗАЩИТА

Ромейн Данзе (Рен)

Ето един защитник за когото вероятно широката футболна общественост чува за първи път и който на всичкото отгоре не успя да отбележи в мача на своя отбор с Марсилия. Няма обаче нищо случайно, че 27-годишният бранител бе избран за играч на мача. Това е така, защото той буквално спаси отбора си от атаките и ударите на именития си противник - на сметката на Данзе има 6 пресечени и 10 изчистени топки. Освен това, френският футболист показа висок процент на точност в подаванията си - 91.

 

Мартин Шкъртел (Ливърпул)

Ливърпул допусна в съботната си среща с Кардиф три гола и поради тази причина Брендън Роджърс има право да предяви претенции към бранителите си. Но Шкъртел с лихвите компенсира греховете на защитата, отбелязвайки дубъл във вратата на съперника, както и записвайки една асистенция на сметката си.

 

Майкъл Карик (Манчестър Юнайтед )

В двубоя срещу Уест Хем Майкъл Карик игра като централен защитник заради кадровите проблеми в състава на Дейвид Мойс. Трябва да признаем, че Майкъл се справи блестящо със задълженията си и игра много по-добре от голяма част от защитниците на Юнайтед. Статистиката говори най-добре - Уест Хем нанесе само един удар в очертанията на вратата на Юнайтед.


Подгласници: Пике (Барселона), Хумелс (Борусия Дортмунд), Демикелис (Манчестър Сити), Реджини (Сампдория), Росеньор (Хъл Сити).


ПОЛУЗАЩИТА

Кристиан Ериксен (Тотнъм)

В 28-та минута на мача между Тотнъм и Саутхемптън резултатът бе 2:0 за "светците" и може би никой нямаше да се изненада на поредното поражение на лондонския колектив. На терена обаче имаше един футболист, който не бе съгласен с подобно развитие на събитията. Кристиан Ериксен най-напред асистира за изравнителния гол на Сигурдсон, а след това донесе победата за Тотнъм.


Яя Туре (Манчестър Сити)

Полузащитникът на Манчестър Сити отново показа великолепен футбол, прибавяйки в своята сметка нови три гола. Две от попаденията са от дузпи, но това по никакъв начин не намалява заслугите на Яя, който циментира централната зона на "гражданите" и заедно с Фернандиньо си правеше каквото поиска с бранителите на Фулъм.


Андре Шюрле (Челси)

Шюрле е нападател, но понякога играе и като атакуващ полузащитник. Именно като такъв той попада в символичния ни отбор. В мача срещу Арсенал Шюрле прекрасно асистира на Ето'о в ситуацията с първия гол, а след малко немецът сам разстреля Шчесни, поставяйки началото на разгрома на Арсенал.


Оскар (Челси)

Бразилският полузащитник в последно време попадна в сянката на великолепния Еден Азар, въпреки че в началото на сезона именно Оскар бе лидер в полузащитата на Челси. В мача срещу Арсенал младият футболист бе един от най-активните в състава на "сините". Той се отчете с дубъл и през цялото време внасяше напрежение сред отбранителните редути на противника.

 

Подгласници: Джонатан (Интер), Камачо (Малага), Иниеста (Барселона), Сориано (Сампдория).


НАПАДЕНИЕ

Луис Суарес (Ливърпул)

След головата си пауза през февруари, нападателят на Ливърпул Луис Суарес отново засия. В двубоя срещу Кардиф Сити великолепният футболист се отчете с хеттрик и записа асистенция на своята сметка.

 

Лионел Меси (Барселона)

Без думи. Само ще кажем, че Лионел Меси се отчете с три гола от три удара, голова асистенция и създаде пет опасни положения за гол. И всичко това в "Ел Класико".


Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

В мача срещу Уест Хем Рууни показа на всички как може да играе, ако именно на него бъде заложено да играе като централен нападател. Англичанинът отбеляза два гола срещу Уест Хем, донасяйки на своя отбор победа с 2:0, а голът му от центъра на терена просто ще остане в историята.


Подгласници: Хоселу (Айнтрахт Франкфурт)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Жозе Моуриньо (Челси)

Сблъсъкът между Арсенал и Челси се асоциираше и с мениджърския дуел между Арсен Венгер и Жозе Моуриньо. Френският специалист все още не е побеждавал своя португалски колега, а в 1000-я си мач начело на Арсенал Арсен буквално бе набит. Три дни след разгрома с 6:0 Венгер все още не може да даде отговор на случилото се, но при всички положения заслуга за това има и Жозе, който ликвидира отсъствието на Вилиан и Рамирес с изпращането на Луис в опорната зона, а в помощ на Ето'о пусна Шюрле. Португалецът е гениален - отборите му може да играят както нападателно, така и отбранително. В случая с Арсенал мениджърът на Челси умело сменяше ритъма на игра на отбора си, а когато играчите му започваха да скучаят, Жозе се появяваше край страничната линия и разсейваше футболистите в синьо.

 

  Сподели
170