ФИФА разреши да се играе футбол с хиджаб и тюрбани


Н. Гавазов

ФИФА разреши да се играе футбол с хиджаб и тюрбани

Международният съвет на футболните асоциации IFAB на днешното си заседания съвместно с ФИФА взе решение официално да разреши да се играе футбол с хиджаб и тюрбани, научи FUTBOL TV от свои източници, като информацията очаква официално потвърждение. За да бъдат избегнати възможни травми на главата и шията, дрехите трябва плътно да покриват тялото. Цветът на хиджаба по новите правила трябва да съвпада с игровата форма на отбора.

Също така FUTBOL TV научи отново от свои източници, че в последния момент е било решено да не се разглежда правилото за "тройното наказание". Става дума за случаите, когато играч, пречещ на съперник да вкара гол от изгодна позиция, бива изгонен от терена, наказан с лишаване от право да играе в следващи мачове, а срещу неговия отбор се изпълнява дузпа.

По-рано днес стана ясно от думите на генералния секретар на ФИФА Джером Валке, че футболистите нямат право да демонстрират каквито и да е надписи на дрехите си под футболните фланелки. Това правило пък влиза в сила от 1 юни тази година.

 

  Сподели
148