Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (18.01 - 20.01)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (18.01 - 20.01)

Атлетико пропусна възможността еднолично да оглави Примера дивисион, Барселона и Ливърпул допуснаха грешки за радост на конкуренцията, Реал и ПСЖ вкараха по пет гола на своите съперници, в Манчестър и Торино имаше голова феерия, а Зеедорф започна с победа.

Представяме ви: Dream Team за периода 18.01 - 20.01. Тактическа постройка 3-6-1.


ВРАТАР

Диего Алвеш (Валенсия)

Ваенсия и Малага откриха 20-я кръг на Примера в петък. Този мач остана беден откъм голове, но трябва да признаем, че имаше достатъчно опасни положения за гол. Отбранителните редути на "прилепите" не винаги се справяха със задълженията си и тогава на помощ идваше вратарят. Диего Алвеш спаси всичко каквото можеше и в крайна сметка запази суха мрежата си.


Подгласници: Сперони (Кристъл Палас)


ЗАЩИТА


Мануел Паскал (Фиорентина)

Защитникът на "виолетовите" проведе страхотно срещата с Катания, записвайки на сметката си асистенция. Освен това Паскуал бе много точен в подаванията си (75 от 82), акуратен в единоборствата (92%) и освен това бранителят пресече три опасни топки.


Тиаго Силва (ПСЖ)

Бразилецът в двубоя на своя отбор с Нант показа невероятна точност на пасовете си (111 от 113), а също така спечели 90% от единборствата. Силва се отчете и с гол, който само подсилва мнението ни, че бранителят заслужава място в нашия отбор.


Райън Бенет (Норич)

Сблъсъкът между Норич и Хъл Сити се получи много напрегнат. "Канарчетата" изоставаха от "тигрите" на три точки и победа в тази среща щеше да им позволи да се приближат до колектива на Стив Брус. Трудна задача, отчитайки формата, която демонстрира Хъл. Но Норич постигна успеха, а решаващият гол бе дело на Райън Бенет. Но това не е единствената причина да включим защитника в нашия отбор. Райън спечели 10 от 11 единоборства и заедно с колегите си от защитата опази суха своята врата.

Подгласници: Влаар (Астън Вила), Саня (Арсенал), Суарес (Елче), Курсава (Монако),

 

ПОЛУЗАЩИТА

Йохан Кабай (Нюкасъл)

Френският полузащитник на Нюкасъл продължава да изпълнява главните задачи в състава на Алън Пардю, независимо от постоянните слухове за неговото напускане. В мача срещу Уест Хем Кабай постоянно се намираше в центъра на вниманието. Той държеше в напрежение цялата отбрана на "чуковете" и се отчете с дубъл в този двубой.

Санти Касорла (Арсенал)

Испанският полузащтник на Арсенал бе избран за играч на мача на "Емирейтс". Сещу Фулъм Санти не се боеше да вземе играта върху себе си, а подобна футболна смелост бе подобаващо възнаградена - Касорла се отчете с дубъл и донесе победата на своите.


Артуро Видал (Ювентус)

Както се предполагаше, срещата между Ювентус и Сампдория се оказа много оспорвана, независимо от крайния резултат в нея. В този двубой Видал се отчете с два гола, асистенция и спечелена дузпа. Сампдория просто почувства яростната мощ на чилийския полузащитник.


Вилиан (Челси)

При пристигането си в Челси Вилиан гръмко заяви, че ще направи всичко по силите си, за да спечели титулярно място. И може да кажем, че бразилецът го направи. Най-вече със своята работоспособност. В двубоя срещу Юнайтед Вилиан извърши огромна по своя обем работа, показвайки че има прекрасен поглед върху терена и включвайки във всички опасни атаки на Челси.


Яя Туре (Манчестър Сити)

Поредният, спиращ дъха мач в изпълнение на полузащитника на Манчестър Сити. Контрааргументите, че това не е най-добрият футболист в света на своя пост, губят всякаква почва заради това, което демонстрира африканецът. В мача с Кардиф Туре се отчете с гол и асистенция, но освен това полузащитникът показа прекрасна игра както в опорната зона, така и в ролята на атакуващ полузащитник. Ясно е, че без Яя Манчестър Сити няма да бъде това, което е в момента.


Кристиан Ериксен (Тотнъм)

Първите крачки на Ериксен в английския футбол бяха бавни и неуверени, но с приближаването на края на 2013 година Кристиан най-после започна да показва играта, за която Тотнъм се съгласи да заплати 13 милиона евро. Това е мозъкът на "шпорите". Именно датчанинът измисля, каква ще бъде атаката в една или друга ситуация, а подаванията му като по конец само могат да будят възторга на любителите на футбола. Който не вярва, нека да погледне асистенцията му при първия гол на Адебайор.


Подгласници: Алонсо (Реал Мадрид), Ерера (Атлетик), Бонавентура (Аталанта), Навас (Манчестър Сити).

 

НАПАДЕНИЕ

Самуел Етоо (Челси)

Три гола във вратата на Манчестър Юнайтед е достатъчен повод да включим камерунеца в нашия състав. Истината е, че най-добрите години на Самуел вече са назад и той никога няма да блести така, както го правеше в Барселона или Интер. Майсторството обаче си остава, а срещата с Манчестър Юнайтед е най-добрата в кариерата на нападателя може би за последните три години. Не знаем, дали Етоо се е пробудил, но едно е сигурно - той заслужава да бъде нападател на нашия отбор.

 

Подгласници: Роналдо (Реал Мадрид), Ибрахимович (ПСЖ), Адебайор (Тотнъм), Матри (Фиорентина).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Ернесто Валверде (Атлетик Билбао)

Атлетик започна срещата си с Валядолид лошо - през първия час домакините губеха с 0:1 и по нищо не изглеждаше, че нещо може да промени събитията на терена. И тук в ролята на спасител се оказа треньорът на баските: отначало на терена влезе Оскар де Маркос, а след това схемата на игра бе променена и това даде своите плодове. Разбира се, заслугата е и на играчите, а съвместните усилия на Валверде и футболистите му доведоха до там, че "лъвовете" отново заемат четвъртото място, изпреварвайки Виляреал с два пункта.

 

  Сподели
174