Въпреки проблемите Рома е по-силен от Клуж


.

Въпреки проблемите Рома е по-силен от Клуж

Рома и Клуж откриват борбата в Шампионската лига в среща на “Стадио Олимпико” в италианската столица. Старта на двата тима в шампионатите на родните им страни не е от най-добрите. След 7 мача румънския шампион е 8-ми в класирането. “Вълците” са близо до дъното след едно равенство и една загуба в две срещи в Калчото. Слабите изяви на Клуж доведоха до смяна на треньора Йоан Андоне с италианския му помощник Маурицио Тромбета.

Проблемите в състава на Рома с огромни. След загубата от Палермо с 1:3 контузени са Симоне Перота и Жуан. Има надежда Де Роси, Мексес, Вучинич и Тоти да се включат в някой от етапите на мача. Треньорът Спалети не пожела да се оправдае с проблемите и каза, че Рома ще мине през тежкия период с играчите, които са здрави.

Въпреки, че Клуж е дебютант в турнира, тимът не бива да бъде подценяван. Не е лесно за румънците да започнат с отбор достигнал два пъти подред ¼-финалите. Отборът разполага с няколко класни попълнения от Южна Америка и определено може да обърка сметките в тази група, в която са още Челси и Бордо. Преди 3 години тимът достигна до турнира за Купата на уЕФА, след като проби през Интертото.  В петък Тромбета изведе тима си до успех над Глория Бистрица, след което се закани, че тимът му не отива в Рим за автограф от Тоти и да разгледа Ватикана. Наставникът на румънците е бил помощник и в Рома.

Въпреки проблемите на Рома и хъса на дебютанта Клуж, едва ли в този мач може да се случи нещо различно от домакинска победа. От няколко години Рома прави опит да пробие сред най-добрите 4 но злощастни мачове с Ман Юнайтед засега не им позволяват. Тази година е нов шанс за “вълците” за добро представяне и те няма да го изпуснат, за да дадат път напред в групата на Бордо или Клуж, тъй като Челси изглежда като сигурен победител.

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22