Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.11 - 04.12)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.11 - 04.12)

Три гола на Гарет Бейл и нула попадения на Барселона, измъчена победа на Ювентус и лесен мач за Милан в Сицилия, дубълите на Аарън Рамзи и Уей Руни, уволнението на Мартин Йол, първа победа на Борусия Дортмунд от три мача насам - това бе европейският футболен уикенд.

Представяме ви: Dream Team за периода 29.11-04.12. Тактическа постройка 3-5-2.

 

ВРАТАР

Матиа Перин (Дженоа)

Познато ви е това име, нали? За по-малко от месец 21-годишният страж на Дженоа заслужи правото за втори път да бъде вратар на нашия отбор. Заслуга за това имат разбира се защитниците пред него, които в мача срещу Торино позволиха на противника да отправи девет опасни удара срещу Перин, но Матиа бе на поста си, спасявайки "грифоните" от истински разгром.


Подгласници: Шчесни (Арсенал)

 

ЗАЩИТА

Симус Коулмън (Евертън)

Универсалният деснофлангови футболист е способен да играе както в защита, така и в средата на терена. В мача срещу Стоук Сити Коулмън организира истински ад за своите противници и в 49-та минута стана автор на гол, с което увеличи преимуществото на "карамелите" на "Гудисън Парк". Симус, заедно с останалите флангови защитници на своя отбор възхити английските експерти, а ние ще му отдадем заслуженото, включвайки го в символичния отбор на FUTBOL TV.


Лоик Перин (Сент Етиен)

Какво може да кажем за футболист, който успява да вкара два гола в един мач? Ако той обаче е централен защитник? Срещу Реймс опитният бранител не само спечели 100% от единоборствата в собственото си наказателно поле, но вкара и два важни гола в момент, в който гостите бяха започнали да притискат "зелените".


Рикардо Родригес (Волфсбург)

Левият бранител на Волфсбург се каза скритият коз на "вълците" срещу Хамбургер. След мача немските експерти си задаваха въпроса, как ли щяха да изглеждат "зелените", ако 21-годишният Родригес играеше в линията на нападението. Шегата настрана, но Рикардо при всяка атака на своите помиташе Байстер и Вестерман, с което накрая принуди Ван Марвайк да извади небоеспособния Максимилиан. Ролята на Родригес става още по-голяма, отчитайки факта, че именно той изравни резултата в 31-та минута.


Подгласници: Сакай (Хановер 96), Томкинс (Уест Хем), Сократис (Борусия Дортмунд).


ПОЛУЗАЩИТА

Мохамед Диаме (Уест Хем)

До мача с Фулъм Мохамед оставаше един от най-незабележимите играчи на "чуковете" през този сезон. Независимо от многото отправени удари, футболистът никак не успяваше да порази вратата на съперниците си. "Котиджърсите" обаче попаднаха под горещия крак на футболиста, след което в треньорския щаб на Фулъм настъпиха най-сериозни промени.


Гарет Бейл (Реал Мадрид)

100-милионният футболист вече премина пътя от нерешителната критика към нерешителното признание. Уелсецът до мача с Валядолид вкара шест гола за Реал, а в двубоя срещу тима от столицата на Кастилия и Леон - в отсъствието на Кристиано Роналдо - се отчете с хеттрик, на практика успешно изпълнявайки ролята на португалеца.

 

Аарън Рамзи (Арсенал)

Според откровенията на уелсеца, той не е успял да заспи преди мача с Кардиф. Вероятно футболистът разкри само малка част от вълненията си преди завръщането си в родния град, но това, което не остана скрито за широката футболна общественост и за радост на феновете на Арсенал е добрата игра на Рамзи във въпросния мач, в който Аарън се отчете с два гола, помагайки за победата с 3:0 на "артилеристите". Тук ще отбележим и чисто човешката постъпка на играча, който отказа да празнува попаденията си във вратата на родния клуб, с което показа, че не е забравил откъде е тръгнал.


Хон Мин Сон (Байер Леверкузен)

Очакваше се, че Байер Леверкузен ще търси начин да зарадва феновете си след фиаското в средата на миналата седмица срещу Манчестър Юнайтед в Шампионска лига. Но никой не очакваше, че 21-годишният футболист на "аспирините" ще изиграе мача на живота си срещу Нюрнберг. Сон бе най-дейният участник в разгрома на баварците, най-активният футболист от домакините на терена и най-големият трън за защитниците на гостите. 90-процентовата точност на пасовете му илюстрира добрата му игра, а двата му гола само идват да потвърдят признанието, че Сон заслужава място в символичния отбор на FUTBOL TV.


Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

Малко спорно е да изберем в нашия отбор играч, който е показал качествата си срещу тим, считан за най-слаб в Бундеслигата, но ще обосновем нашият избор с това, че Байерн игра много вяло, позволявайки на съперника си прекалено много неща. Едва ли Гуардиола остана много доволен от играта на своите, но със сигурност испанеца за пореден път е впечатлен от действията на Робен, който сам, с дубъла си, донесе победата за мюнхенци.


Подгласници: Валеро (Фиорентина), Насри (Манчестър Сити), Деулофеу (Евертън), Монтоливо (Милан), Гризман (Реал Сосиедад), Иско (Реал Мадрид), Сандро (Тотнъм)

 


НАПАДЕНИЕ

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

От началото на сезона англичанинът изглежда не само блестящо - в много случаи той измъкваше отбора от трудни ситуации. Така се получи и в неделния мач от Висшата лига против Тотнъм, когато дубълът на Уейн позволи на шампионите да измъкнат точката от "шпорите". Поредният силен мач на Рууни, кеото ни дава пълни основания да го включим в отбора на седмицата.

Гонсало Игуаин (Наполи)

"Няма никакви съмнения, че Игуан е играч, който е в състояние да реши съдбата на нашите мачове, което демонстрира и сега. Разговарях с него преди срещата, както впрочем и с други играчи. Най-важното е, че той не само вкара, но показа добра игра, всяваше страх в защитниците и създаваше свободни зони за съотборниците си. Въпреки, че на такова покритие е трудно да покажеш своя футбол", заяви Бенитес след снощния мач с Лацио. Ние само ще допълним, че първият гол на аржентинеца бе истински шедьовър, достоен да влезе в учебниците по футболна история.


Подгласници: Хонас (Валенсия), Лукаку (Евертън)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Ернесто Велверде (Атлетик Билбао)

Голяма заслуга за първата загуба на Барселона в Примера дивисион имат самите каталунци, но пък кой, ако не един треньор може да накара играчите си да повярват, че могат да вземат трите точки срещу едно от страшилищата на Европа, па макар и без Меси в своя състав? Няма съмнение, че "лъвовете" дадоха всичко на терена срещу Барса, но пък не по-малка е ролята на Велверде, който вдъхна кураж и смелост на своите футболисти.

 

  Сподели
197