Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (25.10 - 28.10)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (25.10 - 28.10)

"Ел Класико" и Рурското дерби, хеттрикът на Луис Суарес и първият гол на Гьотце в Байерн Мюнхен, чудото-спасение на Пари Сен Жермен и рекордната победа на Рома. Футболният уикенд бе богат откъм събития, а ние ще обърнем отново внимание на нашите герои.

Представяме ви: Dream Team за периода 25.10-28.10. Тактическа постройка 3-4-3.

 

ВРАТАР

Дейвид Маршал (Кардиф)

28-годишният страж на Кардиф направи невероятен мач при гостуването на своя отбор на Норич. "Канарчетата" твърдо бяха решили да спечелят трите точки и обсадиха вратата на своя противник от първите минути на срещата. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 0:0, независимо от това, че домакините отправиха 31 удара в посока на Маршал, който извърши 10 прекрасни спасявания. Спечелената точка позволи на уелския тим да се задържи над зоната на изпадащите и не позволи на Норич да изпревари своя конкурент в класирането.


Подгласници: Маркети (Лацио)

 

ЗАЩИТА


Себастиен Скилачи (Бастия)

Централният защитник на Бастия не само успя да опази вратата на своя отбор срещу превъзхождащия Ница, спечелвайки 100% от всичките си единоборства (!) и осем пъти изчиствайки топката от опасната зона, но се прояви и като организатор на няколко атаки с точност на паса 83%. Голът му в 36-та минута пък се оказа победен и съвсем заслужено ветеранът намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Фил Ягиелка (Евертън)

Евертън победи Астън Вила с 2:0 благодарение на попаденията на Лукаку и Озмън, но дали щеше да се стигне до този резултат, ако защитниците на "карамелите" не бяха на мястото си? От бранителите следва да отличим най-много Фили Ягиелка, който спечели 100% от единоборствата си и напълно обезличи най-опасното оръжие на бирмингамци Кристиан Бетеке.

Шкодран Мустафи (Сампдория)

Фланговият защитник на Сампдория с действията си на практика се превърна в трети нападател за своя отбор, при това успя да отбележи победния гол за своите, а и не забрави задълженията си в отбрана. Някои веднага побързаха да сравнят 21-годишният германец с играещият навремето в Интер Майкон. Времето ще покаже дали специалистите са прави, но специално срещу Аталанта Мустафи изглеждаше фантастично.


Подгласници: Евра (Манчестър Юнайтед), Соренсен (Болоня), Анхел (Реал Сосиедад), Боених (Байер)

 

 

ПОЛУЗАЩИТА

Хуан Куадрадо (Фиорентина)

Куадрадо вкара два гола за Фиорентина при гостуването на негостоприемния Киево и по такъв начин 25-годишният колумбиец донесе победата на своите и остави отбора си сред претендентите за топ 3. В самия край на първото полувреме Хуан изравни резултата, а в 64-та минута футболистът се възползва от асистенцията на Джузепе Роси.


Неймар (Барселона)

Поглеждайки към статистиката на Неймар, ще видим, че бразилецът изостава от своите колеги по точност на паса, а и спечелените единоборства са под 50%. Но пък какво да кажем за това, че Неймар вкара гол и записа асистенция срещу Реал Мадрид?

Иван Перишич (Волфсбург)

Волфбсург - Вердер провали очакванията на специалистите за оспорван мач, тъй като домакините буквално пометоха съперника си. На левия фланг Перишич правеше каквото си иска с противниковите футболисти, а отдясно Диего се саморазправи с Гарсия и Калдирола. В крайна сметка изборът ни падна върху 24-годишния Перишич, който се отчете с асистенция и гол за крайното 3:0, което изстреля "вълците" в топ 6.


Хенрих Мхитарян (Борусия Дортмунд)

Мхитарян не успя да отбележи гол в Рурското дерби, но арменецът съвсем не бе незабележим в състава на Юрген Клоп, който успя да победи своите домакини с 3:1. Главен организатор на всичко най-интересно пред вратата на Хилдебранд бе именно Хенрих, който с нестандартните си решения и техника постоянно всяваше хаос в противниковата отбрана. Двете му асистенции само допълват добрата му игра, а тук ще допълним, че арменският национал бе определен за играч на кръга в Бундеслигата.

 

Подгласници: Джерард (Ливърпул), Арнаутович (Стоук Сити), Бари (Евертън), Пароло (Парма), Хамум (Сен Етиен)


НАПАДЕНИЕ

Фернандо Торес (Челси)

Рафа Бенитес обеща да съживи Фернандо Торес, но това така и не се случи. При Жозе Моуриньо обаче испанецът преживява истински ренесанс, вкарвайки при това важни голове. Срещу Манчестър Сити Торес се отчете с асистенция, а голът му в последните минути не само донесе трите точки на челси, но и изпрати Моуриньо в трибуните.


Луис Суарес (Ливърпул)

С просто око се вижда, че Луис Суарес повече от всякога е жаден за голове (кога не е бил). Няма как да знаем, дали причина за това е наказанието му от десет мача, но поредната жертва на уругваеца стана отборът на УБА. Суарес три пъти порази вратата на "дроздовете", бе близо и до четвърти гол, но така или иначе мърсисайдци победиха с 4:1 и останаха в челото на таблицата за класиране.

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Рууни не направи нещо велико в мача на своите срещу Стоук Сити, дори пропусна едно изгодно положение за гол. Нападателят обаче със своя дух, непримиримост и раздаване на терена поведе съотборниците си в най-трудния момент за "червените дяволи", който в крайна сметка изковаха победата с 3:2 над коравия си съперник.

Подгласници: Паласио (Интер), Вия (Алетио), Дос Сантос (Виляреал)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР


Роберто Донадони (Парма)

Парма не тръгна да се надиграва срещу Милан, а спокойно прие играта в собствената си половина, но при това оставайки "росонерите" далече от собственото си наказателното поле. Гостите владееха топката в 67% от времето, но отправиха само 5 удара в очертанията на вратата на "дуковете". За същото време играчите на Парма осем пъти застрашиха Габриел, като при три от тези удари стражът на гостите трябваше да вади топката от мрежата си. Казаното по-горе само показва за правилно избраната тактика от Роберто Донадони в мача на своя отбор срещу Милан, който в средата на седмицата завърши 1:1 срещу Барселона. Резултатът е три спечелени точки за Парма, което изкачи тима на осмо място в класирането, на две позиции пред Милан.

 

  Сподели
189