Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (23.08 - 27.08)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (23.08 - 27.08)

Качественият футбол отново се завърна по европейските терени, а FUTBOL TV ще се върне към седмичната си традиция да определя единадесетте най-добри футболисти на кръга в топ 5 на първенствата на Европа. Неочаквано за всички, нападението на нашия тим ще се води от Лука Тони и Фрейзър Кембъл, но как може да бъде пренебрегнат приносът им за повалянето на грандове като Милан и Манчестър Сити? Може би е изненадваща и появата на Майкон, но бразилецът напомни за най-добрите си години. Неманя Видич пък е единствен представител от дербито на кръга във Висшата лига, което е малко разочароващо.


Представяме ви: Dream Team за периода 23.08 - 27.08. Тактическа постройка 5-3-2.

 

ВРАТАР

Томас Крафт (Херта)

"Старата дама" успя да победи с минимален резултат Хамбургер и по такъв начин още един път да зарадва своите фенове. Главен герой в мача се превърна вратарят на домакините Томас Крафт, който успя да запази вратата си след седем отчаяни спасявания. 25-годишният страж успя успешно да се намеси и при шест центрирания.

Подгласници: Фостър (УБА)

 

ЗАЩИТА

Дъглас Майкон (Рома)

Завръщането в Италия се отрази положително на бразилеца, който още в първия официален мач за новия си отбор се зае да оправдава очакванията на своите босове. Майкон не позволи на съперника да вкара гол, освен това постоянно се включваше в атаките, извърши осем точни като по конец дълги подавания (от девет) и бе определен за играч на мача.

Хосе Фонте (Саутхемптън)

Португалецът стана герой в мача на своите срещу Съндърланд. Фонте игра уверено в отбрана, спечелвайки 10 от 11 единоборства с нападателите на "черните котки", освен това изнесе 15 пъти топката от опасната зона, а венец на блестящата му игра е голът в 88-та минута, с който успя да спаси тима си от загуба.


Жерар Пике (Барселона)

Внимателната игра на Пике пред своята врата на тежкия терен на Малага помогнаха на каталунците да постигнат победа над домакините. Освен това Жерар изпълни 92% точни паса, с което улесни много работата на полузащитата.

Сяка Тиене (Монпелие)

Играчите на Монпелие успяха да дойдат на себе си след тежкото поражение от Монако в миналия кръг. Отборът на Жан Фернандес изстрада победата над Сошо, а за герой в нея бе определен левият защитник Тиене, който в 86-та минута стана автор на решаващия гол.

Неманя Видич (Манчестър Юнайтед)

Сръбският защитник бе един от малкото футболисти на терена, които се представиха достойно в снощното дерби. През по-голяма част от времето Челси игра без нападатели, но пък за сметка на това гостите имаха в състава си амбициозния Андре Шюрле. Сърбинът обаче лиши напълно немският национал от шансове да порази вратата на Де Хеа, а с това и да бъде запазена суха вратата на Юнайтед.

Подгласници: Сунига (Наполи), Лукарели (Парма), Очипка (Айнтрахт Франкфурт), Кампаняро (Интер), Ориол (Осасуна), Новески (Майнц 05), Хилтън (Монпелие), Адриано (Барселона), Сантон (Нюкасъл), Енрике (Ливърпул).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Сидни Сам (Байер Леверкузен)

Байер и Борусия М'гладбах зарадваха публиката с интересен футбол и град от голове. "Асприните" се оказаха по-силни от своя съперник, а в техния състав блесна Сам. Сидни два пъти порази вратата на Тер Щеген и един път асистира. И забележете - полузащитникът осъществи 39 паса, от тях 36 бяха точни.


Марек Хамшик (Наполи)

Футболистът прекара на терена само 70 минути. Но това бе достатъчно за словашкия полузащитник да гарантира на Наполи крупна победа. Любимецът на местните тифози радваше с постоянната си активност, а двата му гола са заслужен подарък за добрата работа.

Лукаш Подолски (Арсенал)

Немският национал показа отлично взаимодействие с Оливие Жиру и Санти Касорла, а също така демонстрира голмайсторския си инстинкт по време на мача с Фулъм. Колкото и да говорят някои, че "котиджърсите" са си абсолютен аутсайдер, двата гола са си два гола.

Подгласници: Чигарини (Аталанта), Туран (Атлетико Мадрид), Тулалан (Монако), Таунзенд (Тотнъм), Де Роси (Рома), Ернанес (Лацио).


НАПАДЕНИЕ

Лука Тони (Верона)

Двата гола на Лука Тони срещу Милан не само донесоха трите точки на новака срещу един от кандидатите за топ 3, но и осигуриха място на 36-годишния италианец в символичния отбор на FUTBOL TV.


Фрейзър Кембъл (Кардиф Сити)

25-годишният нападател е сред единадесетте избрани по същата причина, поради която е тук Лука Тони. Новакът във Висшата лига Кардиф Сити прие многомилионната селекция на Манчестър Сити и постигна заслужена победа с 3:2, като в герой на мача се превърна именно Фрейзър, който вкара победните два гола за своите.

Подгласници: Стъридж (Ливърпул)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Малки Маккей (Кардиф Сити)

Кардиф Сити в мача с Манчестър Сити владееше топката два пъти по-малко от своя съперник, загуби два пъти повече единоборства, отправи два пъти по-малко удари, но в крайна сметка дебютантът в елита победи един от кандидатите за титлата. Защо ли? Защото наставникът на уелсците така подреди своите играчи (4-5-1 с преливане в 4-2-3-1), че неутрализира Туре, Фернандиньо и Навас, а това доведе до изолация на Агуеро и Джеко. Отделно Маккей успя да вдъхне кураж в своите възпитаници и вяра, че грандът може да бъде победен.

 

  Сподели
189