Ботев бие в Свиленград, Локо Пд пада от гърци, Черноморец громи на „Лазур”


А. Франгов

Ботев бие в Свиленград, Локо Пд пада от гърци, Черноморец громи на „Лазур”

В контролите играни днес, Ботев (Пд) победи като гост с 1:0 Свиленград. Единственото попадение в срещата отбеляза Николай Манчев в 33-ата минута. Дебют за „канарчетата" направи Омониго Темиле, който освен с асистенция се отчете с необясними смени на постовете си по терена по свое желание през целия мач.

Градският съперник Локомотив обаче записа срамна загуба с 3:4 на ст. „Лаута" в Пловдив срещу новака в гръцката суперлига Пантракикос Комотини. Гостите поведоха с гол на Агслповлус в 7-ата минута, но Румен Горанов изравни в 13-ата минута с гол от дузпа.
Искрен Писаров покачи на 2:1 за "смърфовете", а Макси изравни в 30-ата минута. Иван Караманов вкара третия гол за локомотивци в 32-ата минута, но отново Макси върна равенството в 35-ата минута. Победният гол за гостите вкара турчинът Окан Ялмъз в 82-ата минута.

Друг пловдивски тим, втородивизионният Спартак също записа срамна загуба. Пловдивчани паднаха като гост от отбора на Любимец с 2:0. Павлин Тодоров отбеляза двата гола за успеха на домакините в 25-ата и 88-ата минути.

Черноморец пък разгроми Несебър с 4:0 на стадион „Лазур". Бившият футболист на Левски и Локо (Пд) Екундайо Джейоба със страхотен шут от около 25 метра остави безпомощен вратаря на гостите. Секунди преди края на полувремето Костадин Дяков направи 2:0, а Николай Кръстев (53-ата мин) и Дуду (65-ата мин.) оформиха крайното 4:0 през второто полувреме.

Новото изкуствено тревно покритие на стадиона получи добра оценка от феновете на стадиона, които казаха че то позволява за по-бърза и динамична игра.

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
177