ЦСКА бере срам – 0:2 срещу новаци в Гърция


А. Франгов

ЦСКА бере срам – 0:2 срещу новаци в Гърция

Шампионът на България ЦСКА загуби с 0:2 от новака в гръцката първа дивизия Пансерайкос в контрола играна в Серес. Срамът обаче идва не толкова от негативния резултат, а от анемичната и безидейната игра на хората в червено. За успокоение на феновете на клуба, една голяма част от отбора бяха резерви, но все пак Маркиньос, Фелипе Машадо, Йордан Тодоров и Евгени Йорданов не успяха за 90 минути да организират една стойностна атака, и само далечните удари на Маркиньос доведоха до някакви възможности за гол за „Армейците".

Двата гола за провинциалното отборче от южната ни съседка бяха вкарани още в първите 20 минути от двубоя.

В 4-та минута Хосе Луис центрира в наказателното поле на ЦСКА, футболистите в червено бяха оставили напълно непокрит тъмнокожия Мохамед Абубакари и ганайският халф на Пансерайкос с силен шут изпрати топката зад гърба на Венци Велинов.

След гола, гърците продължаваха да налагат своята игра и доминираха. В 20-та минута те удвоиха преднината си, след като Дениз Байкара стреля силно и уцели напречната греда, но топката попадна в Ангелос Дигозис и той от границата на наказателното поле с удар по земя я прати в мрежата на ЦСКА.

Едно от малкото опасни положения пред вратата на Димитриос Коцарас бе в 29-та мин., когато Маркиньос стреля силно от около 25 метра, но вратарят на Пенсерайкос улови.

Три минути по-късно отново Маркиньос отправи много опасен удар по посока на гръцката врата, но топката срещна страничната греда, след което попадна в Зе Руи, който веднага стреля, но право в ръцете на Коцарас.

През второто полувреме липсваха каквито и да е футболни ценности от двата отбора. Играта се накъса, и поради многобройните смени направени от двамата старши треньори, организираните атаки бяха малко. В 82-та минута Йордан Тодоров центрира, след което Гари стреля с глава, но Колин изби топката в корнер.

Именно Колин за малко да направи резултата класически, но юношеският вратар на армейците Караджов блестящо изби топката.

Ето и съставите на двата отбора:

ПАНСЕРАЙКОС - ЦСКА 2:0

1:0 Мохамед Абубакари 4

2:0 Ангелос Дигозис 20

ПАНСЕРАЙКОС: Коцарас, Воскопулос, Калиманис, Пипинис, Колин, Байкара, Тантич, Луис, Абубакари, Дигозис, Гугулиас

ЦСКА: Велинов, Маркес, Бранеков, Котев, Машадо, Тодоров, Мороз, Зе Руи, Маркиньос, Гари, Йорданов (Караджов, Събев, Узунов, Златинов, Ланзаат, Петков, Сандански)

 

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
186