Стабаек и Лилестром въртят 1:1 в Норвегия, Хенрик Ларсон с 2 гола в Швеция


А. Франгов

Стабаек и Лилестром въртят 1:1 в Норвегия, Хенрик Ларсон с 2 гола в Швеция

Стабаек и Лилестром направиха равен 1:1 в мач от Норвежката Типпинг Лига. Бразилецът Аланзиньо откри резултата в полза на гостите с красив гол от около 25 метра в 10-та минута, а Симен Брене изравни резултата за домакините в 52-та мин.

 

В съседна Швеция, легендата на Селтик и шведският национален отбор Хенрик Ларсон вкара два гола за разгромната победа на своя Хелзингборг с 5:1 над Хамарби като домакин. „Синьо-червените” победиха с голове на Христофер Андерсон в 14-та мин., Ларсон на два пъти в 37-та и 83-та мин., финландецът Хану Патронен в 59-та и австрийският национал Роман Киенаст в последните секунди на двубоя. Почитното попадение за гостите от Хамарби вкара американецът Чарли Дейвис в 61-та минута. В другите мачове днес, Елфсборг размаза Люнгскиле 4:0, а Дюргарденс и Оребро не успяха да си вкарат гол.

 

В Дания, отпадналият от Ман сити за Купата на УЕФА Мидтиланд направи домакинско 1:1 с шестия във временното класиране Вейле, като почти полувреме и половина домакините играха с човек по-малко.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
189