Божинов получава по 4 млн. евро на сезон, неустойката му е 25 милиона


Н. Гавазов

Божинов получава по 4 млн. евро на сезон, неустойката му е 25 милиона

Ако договорът на българския нападател Валери Божинов със Спортинг Лисабон бъде прекратен преждевременно, играчът ще получи 25 млн. евро неустойка, пише "24 часа", позовавайки се на информация на португалските медии. "Лъвовете" имат нов президент - Бруно де Карвальо, който се е заел със задачата да подобри финансовото състояние на клуба и да върне отбора на челните позиции в първенството. Той иска да освободи всички играчи, които не са титуляри и имат заплата над един милион евро, като сред тях са Божинов и мароканецът Закария Лабиад.

"Това са двата най-сложни случая. Те двамата вземат по 4 милиона евро на сезон. Постоянно говорим за пари, но няма оферти за тях. Излиза, че трябва да си платим, за да се разделим с тях. Имаше предложения, но те не бяха добри. Ако бяха изгодни оферти, вече да сме ги продали. Приехме тежко наследство, но трябва да се изправим срещу проблемите и да ги разрешим", коментира Де Карвальо.

Божинов се води играч на Спортинг, но не попада в плановете на треньора Леонардо Жардим. Той премина в Лисабон през 2011 г. от Парма за 2,8 млн. евро, подписвайки за 5 години.

 

  Сподели
91