Монако се насочи към Ериксен


Н. Гавазов

Монако се насочи към Ериксен

Талантливият полузащитник на Аякс Кристиан Ериксен, който е трансферна цел на Арсенал, Ливърпул и Борусия Дортмунд, продължава да бъде в епицентъра на слуховете за трансферния пазар в Европа. Както е известно, вчера бе съобщено, че немския вицешампион и Аякс са се договорили по отношение трансфера на датчанина, но тази сутрин ръководството на Борусия отрече информацията.

В същото време се появи информация, че Монако се включва в битката за подписа на Ериксен. По-рано бе съобщено, че амстердамския клуб оценява своя футболист на около 18 милиона евро, но собственика на клуба от Княжеството Дмитрий Риболовле, който до този момент похарчи 130 милиона евро за Моутиньо, Фалкао и Родригес, не може да бъде изплашен с подобна сума.

Самият Ериксен е заинтересован от трансфер в Борусия, където освен, че има гаранция за титулярно място, но също така и участие в Шампионска лига и всички клубни турнири на най-високо ниво, което означава, че ако Монако иска да има в редиците си талантливия полузащитник, той трябва да предложи по-голяма сума на Аякс и добри финансови условия на играча.

 

  Сподели
87