Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (03.05-06.05)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (03.05-06.05)

Намираме се на финалната права на шампионатите в Европа и FUTBOL TV продължава с определянето на символичния отбор на седмицата. В него място намериха както много непознати лица, които с действията си станаха герои в мачовете на своите тимове, така и футболисти, които добре познаваме.

Представяме ви: Dream Team за периода 03.05 - 06.05. Тактическа постройка 3-4-3.

ВРАТАР

Симон Пуплен (Сошо)

Представянето на Пуплен срещу Лориен донесе не само място на вратаря сред единадесетте на кръга, но и трите точки на неговия отбор, който води жестока борба за своето оцеляване във френския елит. Гостите от Лориен имаха смазващо превъзходство: 66% владеене на топката и 13 удара в посока вратата на Сошо, чиито играчи се бранеха отчайващо зле. Геройството на Пуплен се състои в това, че спаси седем опасни удара на противника и три пъти се намеси при инфарктни центрирания. На практика стражът на Сошо спаси своите и за пореден път доказа максимата, че добрият вратар струва колкото половин отбор.

Подгласници: Фрисон (Катания)


ЗАЩИТА

Аиса Манди (Реймс)

Защитникът на Реймс с представянето си при домакинството срещу Аячо основателно се нареди в нашия отбор, тъй като колкото и парадоксално да звучи, се оказа главно действащо лице за спечелената важна от своя отбор. Най-напред Манди вкара гол, с който изравни резултата, а вторият му удар изпрати топката в гредата. Действията на бранителя в защитата също бяха великолепни - той спечели всичките си единоборства в дефанзивен план и изцяло надигра Белхазуани и Саад.


Рикардо Коща (Валенсия)

Осасуна в 34-ти кръг на Примерта дивисион претърпя истински крах при гостуването си на Валенсия. Памплонци допуснаха четири попадения и загубиха двама играчи заради червени картони. Един от головете във вратата на гостите бе отбелязан от защитника Рикардо Коща, който разбира се не забрави и за действията си в отбрана - бранителят пресече 12 топки и извърши три великолепни шпагата. Спечелените от него единоборства пък са 100 %.


Хосе Морено - Чико (Суонзи Сити)

В един мач, ако успееш да неутрализираш Агуеро, значи отлично си свършил своята работа. Точно това успя да направи 26-годишният централен бранител на "лебедите" в мача на своя отбор срещу Манчестър Сити. Агуеро не успя да отправи нито един удар срещу Ворм. Вероятно поради тази причина Чико бе избран за играч на срещата. Влизането на Тевес също не помогна с нищо - Карлос пипна само пет пъти топката и съответно не успя да отправи нито един удар към противника.

Подгласници: Рийд (Уест Хем), Вертонген (Тотнъм), Дъстин (Евертън), Мексес (Милан), Хасебе (Волфсбург)


ПОЛУЗАЩИТА

Артуро Видал (Ювентус)

Авторът на шампионския гол на Ювентус няма как да не попадне в състава. Още повече, че Видал бе великолепен по време на целия мач срещу Палермо.Чилийският полузащитник показа изключителна активност, създаде и седем голови възможности на своите съотборници и бе основната заплаха за противниковите защитници.


Джем Караджан (Рединг)

В най-резултатния двубой от английския кръг полузащитникът на Рединг взе участие в два от головете на своите. Едно от попаденията отбеляза сам, а в другото асистира. В допълнение ще кажем, че 94 % точност на паса е много добро постижение и много важно за централен полузащитник.


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Реал Мадрид се отнесе много гостоприемно към Валядолид, позволявайки на скромните гости да вкарат три гола на Диего Лопес. Ситуацията спаси Кристиано Роналдо, който записа на сметката си два гола и една греда. В крайна сметка Реал спечели с 4:3.


Лионел Меси (Барселона)

 

Срещу Пари Сен Жермен и Реал Бетис се видя, че Барселона не е това, когато Меси не играе. Каталунците сериозно притесниха привържениците си, оттегляйки се на почивката с пасив от един гол - кошмарът от евентуална загуба на точковото предимство беше реален. Влизането на Меси през второто полувреме промени изцяло нещата. Аржентинецът раздвижи играта на своите, като четири минути след влизането си на терена вкара страхотен гол, който според думите на старши-треньора на Бветис е убил в морален аспект неговите футболисти. В 71-та минута Меси отбеляза второто си попадение, с което сне всички въпросителни около победителя в мача.

Подгласници: Хернанес (Лацио), Бариентос (Катания), Дракслер (Шалке 04)


НАПАДЕНИЕ

Мирослав Клозе (Лацио)

34-годишният немски нападател вкара пет гола в Серия А, а от точния мерник на Клозе пострада Болоня, който бе пометен от Лацио с 0:6. Особено впечатляваща е производителността на Клозе - своите пет гола той отбеляза с пет удара.

Единсон Кавани (Наполи)

Най-добрият снайперист в Серия А срещна намиращият се в бедствено положение Интер, който без Касано и Паласио просто нямаше как да отговори на хеттрика на уругваеца. Кавани донесе победата на своите, а с това на практика и второто място за своя отбор.


Габриел Агбонлахор (Астън Вила)

При гостуването на Норич нападателят на Астън Вила Габриел Агбонлахор отново напомни за себе си - вкара два гола на "канарчетата", с което донесе трите точки на своите и с това увеличи шансовете за спасение на бирмингамския клуб.

Подгласници: Малоуини (Уигън), Бориело (Дженоа), Крузе (Фрайбург)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Роберто Мартинес (Уигън)

Наставникът на Уигън за втори път от началото на сезона намира място в символичния отбор на FUTBOL TV. Няма как да пропуснем Роберто Мартинес, защото безстрашния испанец заведе играчите си на "Дъ Хоутърнс" и срещу схемата на игра на домакините 4-2-3-1 противопостави своята 4-3-3. В крайна сметка Уигън постигна много важна победа и по такъв начин "латиксите" увеличиха шансовете си запазване на елитния си статут.

 

  Сподели
197