Моуриньо: Пандев постъпи честно и смело


Н. Гавазов

Моуриньо: Пандев постъпи честно и смело

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо благодари на нападателя на Наполи и националния отбор на Македония Горан Пандев, че играчът не се изплаши да влезе в спор с ФИФА. В началото на миналата седмица португалският специалист призна, че е бойкотирал церемонията по връчването на наградите на ФИФА за изминалия сезон, след като е разбрал, че резултатите от гласуването са променени.

Няколко дни след това капитанът на националния отбор на Македония Горан Пандев заяви, че той е направил избора си в полза на Моуриньо, с когото се познават много добре от съвместната им работа в Интер, но интересното е, че ФИФА е прехвърлила неговия глас в полза на Висенте Дел Боске (Б.ред. същият проблем, но в по-големи размери съществува при „Златната топка").

„Пандев е един от онези, които са гласували за мен. Останалите предпочетоха да останат анонимни, но аз с уважение се отнасям към решението им и ги разбирам. Високо ценя честността и смелостта на Горан. Единственото, което се опитах да обясня е, защо не присъствах на церемонията, а не, защо не съм спечелил. Може би нямаше да стана победител, но в момента ситуацията ми е пределна ясна и никой не може да ме упрекне за нищо", заяви Моуриньо за RTP.

След изявлението на Пандев ФИФА публикува документ, на който се вижда, че македонецът е гласувал за Дел Боске, а не за Моуриньо. На документа обаче вместо подписа на Пандев е написано само „Горан Пандев", а малко след като ФИФА публикува документа, Пандев каза, че това не е неговата бланка, с което още повече засили подозренията за манипулиране на изборите за „Златната токпа" и останалите награди от страна на ФИФА.

 

  Сподели
137