ФИФА: Изявлението на Моуриньо е безотговорно


Н. Гавазов

ФИФА: Изявлението на Моуриньо е безотговорно

Членът на комитета на ФИФА по феърплей Брайън Хименес коментира изказването на старши-треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, че при определяне на най-добър треньор за 2012 година е било организирано прехвърляне на гласовете от един кандидат към друг.

„Моуриньо каза, че при гласуването е извършена размяна на гласовете. Аз смятам това изказване за безотговорно. Дел Боске е честен победител. Ще проучим изказването на Моуриньо, за да установим, действително ли той е говорил това. След това ще видим какви действия ще предприемем. Трябва адекватно да реагираме на тази ситуация, за да защитим своя облик. Ние сме за честна и отговорна работа", заяви Хименес

Како е известно, по-рано нападателят на Наполи Горан Пандев заяви, че е гласувал за Моуриньо, но гласът му е приписан на Дел Боске. Тази сутрин ФИФА съобщи, че твърденията на македонския национал не отговарят на истината и публикува копие на бланката, с която се извършва гласуването, опитвайки се докаже, че Пандев действително е гласувал за Дел Боске. Интересното обаче е, че на въпросната бланка липсва подписа на македонеца, а там където той трябва да бъде е изписано „Горан Пандев".

 

  Сподели
94