Пандев: Странни неща се случиха при гласуването за Треньор на годината


Н. Гавазов

Пандев: Странни неща се случиха при гласуването за Треньор на годината

Нападателят на Наполи Горан Пандев подкрепи твърденията на Жозе Моуриньо, че ФИФА е подменила вота в анкетата за наградата Треньор на годината. Както е известно, по-рано същият проблем възникна с определянето и на Играч на годината - оказа се, че една част от гласовете, които Меси получи, всъщност са били на други кандидати.

Al Jazeera и френското издание на Eurosport започнаха собствено разследване на тази чудовищна манипулация - оказа се, че само в Южна Америка са подменени повече от 12 гласа в полза на Меси , но по необясними причини в началото на февруари разследването на инцидента бе преустановено и случаят потъна в забвение.

Като капитан на националния отбор на Македония, Пандев също имаше право на глас в анкетата, но македонецът също смята, че гласуването е манипулирано.

„Гласувах за Моуриньо за най-добър треньор и съм убеден, че се случиха странни неща при преброяването на гласовете. Според списъка на ФИФА аз съм гласувал за Висенте дел Боске, но аз гласувах всъщност за Моуриньо. Дори се обадих на Жозе да му кажа, че съм гласувал за него", заяви Пандев за испанския телевизионен канал La Sexta.

 

  Сподели
89