Галатасарай победи Бешикташ, посрещнаха Снайдер с банер


Н. Гавазов

Галатасарай победи Бешикташ, посрещнаха Снайдер с банер

Галатасарай победи Бешикташ с 2:1 в дербито на 19-я кръг на турската Спор Тото Супер Лиг. 52 000 зрители на „Тюрк Телеком Арена" станаха свидетели на интересен двубой, в който двата тима си поделиха по едно полувреме. „Джим Бом" откри резултата с попадения на Чолак още във 2-та минута, а левият бек Риера удвои разликата в края на първата част, като двете попадения дойдоха след асистенции на Инан.

Веднага след подновяването на играта Бешикташ върна един гол. Мануел Фернандеш центрира от корнер, а на първа греда централният защитник Томаш Сивок бе най-съобразителен и се разписа - 2:1.

Своят дебют в срещата направи и новото попълнение на Галатасарай Уесли Снайдер, който влезе като резерва в 57 минута на мястото на автора на първия гол. Холандецът беше бурно аплодиран от феновете, които му бяха разпънали банер, на който пишеше: "Трябва да дадеш своето сърце, за да станеш легенда".

След изиграване на мачовете от кръга Галатасарай затвърди лидерската си позиция, запазвайки дистанцията от втория Фенербахче на пет точки. Другият градски съперник и конкурент за титлата на „Джим Бом" - Бешикташ е трети, с по-лоша голова разлика от „фенерите".

 

  Сподели
74