Газпром: Зенит вероятно ще играе в друго първенство


Н. Гавазов

Газпром: Зенит вероятно ще играе в друго първенство

Председателят на Управителния съвет на АД „Газпром" Алексей Милер потвърди появилата се по-рано информация, че Зенит може да напусне първенството на Висшата лига на Русия и да продължи участието си в друг шампионат. Както е известно, по време на двубоя с Динамо Москва на стадион „Химки" в руската столица се стигна до безредици и срещата беше прекратена в 36-та минута при резултат 1:0 за домакините.

В хода на разследването се стигна до извода, че причина за нарушаването на обществения ред е станало поведението на феновете на гостуващия отбор, на който беше присъдено техническо поражение 0:3. Малко след като Дисциплинарната комисия на руския футбол обяви решението си, в местните средства за масова информация се появиха съобщения, че Зенит е готов да преустанови участието си в първенството.

„Срещата ми с Лучано Спалети беше извънредна, но не и кратка. С него се договорихме за едно-единствено нещо: да не коментираме пред медиите темата на нашия разговор", заяви Милер.

„Много хора смятат, че може да се организира първенство на Съзюза на Независимите Държави (СНД) и аз също се явявам поклонник на тази идея. Ако удари часът за създаването на новото първенство, ние ще действаме и ще съгласуваме нещата с хората, които подкрепят идеята за организиране и провеждане на шампионат от СНД. Този разговор се състоя преди няколко дни, така че отговорът ми е положителен - да, Зенит вероятно ще играе в друго първенство", каза още ръководителят.

 

  Сподели
134