А Вие да знаете новина?


.

А Вие да знаете новина?

Анализаторът на Marca Енрик Корбела излезе със статия в която позовавайки се на европейските издания, прави една кратка ретроспекция на случващото се на европейския трансферен пазар, който е много бурен през това лято.

Анализът, въпреки на моменти леко шеговития си тон е сериозен и наистина отразява последните събития във футболна Европа. По-долу го предоставяме на вашето внимание:

Барселона е готова да представи първата си оферта за Масчерано от Ливърпул.
Но изданието цитира The Times което съобщава, че офертата от 35 милиона евро ще бъде отхвърлена и сумата която трябва да убеди Ливърпул да продава е близко до 50 милиона евро.

Друга една оферта очаква най-вероятно Ливърпул и тя е свързана със защитника на отбора Арбелоа. 26 годишният футболист желае да напусне английският отбор и да докаже качествата си в испанското първенство.

Без да напуска Анфийлд, Football365.com , издание което отблизо следи нещата в Ливърпул, в своя ретроспекция на случващото се в клуба, стига до извода, че преговорите за Шаби Алонсо ще бъдат затворени до две седмици и това ще бъде следващата покупка на "белите".

"Сър Алекс е "ловец", така определя мениджъра на Юнайтед Marca. Парите на Реал за Роналдо подрънкват в джоба на мениджъра и една част могат да бъдат пренасочени обратно към Реал Мадрид, като причината за това отговаря на името Хунтелаар.

Според The Sun сър Алекс Фъргюсън се готви да направи оферта за 22 милиона евро, въпреки по-ниската му цена.

Въпреки, че Реал не пусна под наем холандеца в Милан, Юнайтед трябва да побързат защото на опашката чакат Щутгарт, който се оказва, че най-изненадващо е подал вече оферта. И за да не е сам немския клуб, компания му прави и Олимпик Марсиля които със своите 13 милиона на този етап не са актуални.

Да не говорим за слуховете които идват от Рим, че Рома търси нападател и някои източници от клуба акцентират на Хунтелаар.
За пристигналия от Аякс на Бернабеу през зимата футболист място в отбора вече няма, но Кралския клуб ще опита да вземе колкото се може повече пари за него.

Байерн получава оферти от по 80 милиона за Рибери почти всеки ден.
Това е следващата цел на Реал, но според немския Bild , това било начална цена само и гарантира, че тя може да се покачи.

Докато Daily Star също съобщават за предприета офанзива от страна на Челси, която няма шанс за французина, но пък нищо се не знае.

За Луиш Фабиано питат от Милано.
Веднага отговаря La Gazzetta dello Sport с цифрова версия от 30 милиона за сегашният му клуб Севиля и отбелязва, че Милан търсят също как да оползотворят парите от Кака и виждат усилването на "росонерите" именно с бразилският нападател на Севиля.

Marca съобщава и за сапунената опера Зокора -Тотнъм - Севиля, която започва да се изяснява. Президентът на андалусийците вече заяви, че Зокора е едно от най-важните звена в проекта на старши треньора Хименес, полузащитникът пък е отпаднал от плановете на мениджъра на "шпорите" Реднап и щяло да има сделка до часове.

Всичките тези неща ще са постни ако няма и френски привкус.
От Льо Ман признават, че футболистът Жервиньо е обект на интересите на Атлетико от Мадрид. Хипотетичният наследник на Макси Родригес се оказва обаче, че има много "приятели" и от Севиля и Виляреал, а и се очакват още оферти.

В същото време се оказва, че Макси Родригес не иска да напусне Атлетико и  желае да  си довърши договора с "дюшекчиите" , който изтича следващата година и става автоматично свободен агент. Мераците на треньора Ресино за преструктуриране на състава бяха попарени от спортният директор Питарч, който му обясни, че пари в касата няма - още една причина да бъде продаден Родригес.

От Острова пък торпилираха пристигането на 20 годишният нигерийски национал Съни във Бетис.
Съни, младежки национал на Нигерия е пред напускане на Валенсия и преминаване във Бетис. Но според The Mirror , английски клуб е преложил дългосрочен договор и отборът от Севиля може и да не успее да се подсили с африканеца.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
277