Хулиганката използвала нетрадиционен способ за внасяне на бомбичката


Н. Гавазов

Хулиганката използвала нетрадиционен способ за внасяне на бомбичката

Станаха ясни някои подробности относно разследването на инцидента по време на срещата от 16-я кръг на Висшата лига на Русия между Динамо Москва и Зенит, при който вратарят на домакините Антон Шунин беше ранен от бомбичка, хвърлена от трибуните. Както руските медии съобщиха по-рано, престъплението е дело на момиче, което е част от агитката на гостуващия отбор.

В късния следобед стана известна и самоличността на трите заподозрени момичета в извършване на престъплението. Това са Евгения Кузмина (25-годишна), Александра Мартин (25 г.) и Елена Пржевалская (38г.). Трите са от Санкт-Петербург.

Информацията засега е ограничена поради следствените действия, но източници на полицията съобщават, че бомбичката е била внесена на стадиона посредством половите органи на една от девойките, като за целта са използвани около 20 презерватива. Именно заради това скенерите пред входовете на спортното съоръжение не са уловили пиротехническото устройство, което по-късно беше използвано срещу Антон Шунин.

„На входа всички бяха обискирани. Момичетата от жени, а момчетата от мъже. Едва след мача установихме по какъв начин е вкарана бомбичката на стадиона. Страшно е да само да си представим, че този способ е използван", съобщи шефа на охраната на стадион „Химки".

Този случай не е единственият подобен. През 2011 година на мача Ростов - Зенит две момичета по същия начин внесоха пиротехнически средства в стадиона, а в България „пионер" в това отношение стана фенка на ЦСКА по време на срещата с Лудогорец в Разград по-рано през сезона.

 

  Сподели
122