Баша спаси Лил от загуба в Бордо


Н. Гавазов

Баша спаси Лил от загуба в Бордо

Отборът на Бордо записа второ поредно равенство първенство, след като завърши 1:1 с Лил на "Шабан-Делма" в среща от програмата на 9-ия кръг на Лига 1. Двата тима започнаха много силно мача, с непрестани атаки и положения пред двете врати. В 12-та минута Калу започна обмяна на любезностите. Бившият футболист на Челси от левия ъгъл на наказателното поле стреля, но топката облиза гредата. Веднага след това гостите пък се спасиха - Гуфран стреля и Микел Ландро вдигна ръце и панически погледна назад - греда!

Живият футбол, изобилстващ с опасни момент мач продължаваше. В 18-та минута Бордо поведе, след като Мариано изведе Обраняк на изгодна позиция, а полякът не сбърка за 1:0. До края на полувремето и двата тима имаха по няколко добри ситуации, но до нови попадения не се стигна.

През второто полувреме зрителите отново станаха свидетели на качествен футбол, а домакините изпуснаха няколко чисти положения, които ако бяха реализирани вероятно мачът щеше да се развие в друго русло. До последно Бордо водеше в резултата. За победата им оставаха някакви си 20 секунди, когато гостите спечелиха пряк свободен удар на десния фланг. Центрирането на Педрети се оказа голово - Баша скочи и с глава от „вторият етаж" изравни.

След хикса „жирондинци" се намират на 4-о място във временното класиране с актив от 15 точки, на 4 зад лидера Марсилия. Гостите от Лил пък са 10-и с 4 пункта по-малко от съперника си.

 

  Сподели
83