78-годишен коментатор предизвика скандал


Н. Гавазов

78-годишен коментатор предизвика скандал

78-годишният футболен коментатор Бо Хансон предизвика истински скандал в Швеция, след като директно в ефир отправи расистки изказвания по адрес на футболист. Това стана по време на срещата от 26-я кръг на Алсвенскан между АИК и Гефле. Хансон нарече един от играчите „черен", а това предизвика вълна от възмущение сред аудиторията, а някои от гражданите дори започнаха да звънят на телефоните на медията.

Репортерът заяви, че не е знаел, че е бил включен директно в ефира на Radiosporten. Той обаче отказа да се извини, твърдейки че не е обиждал никого и на никого не е причинил вреда.

„Аз вече съм толкова стар, че за мен тези думи означават съвсем друго нещо. „Черен" не е обидно за никого. Аз също така мога да кажа „жълт" за китайците и „бял" за други хора. Не виждам какво страшно е станало. Разбирам обществената реакция, защото в наше време не може да има расизъм. Но за мен това е неразбираемо. Седях си в ъгъла и си приказвах сам. Моите думи не бяха предназначени за никого. Не знам кой ме е включил в ефир. Това не трябваше да става без мое знание", заяви Хансон.

 

  Сподели
166