Президент: Неймар няма да ходи в Барселона


Н. Гавазов

Президент: Неймар няма да ходи в Барселона

Бъдещето на звездата на Сантос Неймар продължава да бъде забулено в тайна, след като днес президентът на бразилския клуб Луис Алваро де Оливейра Рибейро обяви, че нападателя няма да премине в Барселона. Както е известно, в началото на седмицата в медийното пространство се появиха съобщения, че ако Неймер не бъде продаден на каталунците, а на друг клуб, Сантос ще трябва да заплати на испанския гранд 40милиона евро неустойка според клаузите в предварителния договор между страните.

Рибейро е категоричен, че 20-годишният бразилски национал няма да сменя клубната си принадлежност поне до Мондиал 2014, а желанието на черно-белите е да го задържат и след това.

„Неймар се чувства щастлив тук, той играе добре и е много добре заплатен. Нека изчакаме и разберем дали ще остане след 2014 година", заяви Рибейро след победата на Сантос с 2:0 над Универсидад де Чили в реванша за Суперкупата на Южна Америка и спечелването на трофея.

„Хората трябва да знаят, че Неймар ще остане и това ще се случи по обективни причини - ако той изпълни договора си, всички пари от евентуално преминаване в друг отбор ще бъдат за Неймар. Ако Сантос го продаде преди това, клубът ще вземе тези пари", каза още клубният бос.

„Но Сантос няма нужда да продава играчи. Нашият бюджет не се формира от продажбата на играчи. Сантос е клуб и като такъв има за цел да печели титли, а Неймар е играч, който ни дава повече шансове да постигнем това", допълни Рибейро.

 

  Сподели
89