Могат да спрат заплатите на Дрогба и Анелка в Китай


Н. Гавазов

Могат да спрат заплатите на Дрогба и Анелка в Китай

Възнагражденията на звездите на Шанхай Шинхуа Дидие Дрогба и Никола Анелка могат да бъдат замразени, това обяви милиардерът Жу Юн, който съобщи също така, че скандалът в управата на китайския гранд относно финансирането на клуба не е потушен. Това изказване идва малко след като треньорът Серхио Батиста обяви, че всички проблемни въпроси в Шанхай Шинхуа за решени.

„Взех трудно решение. Давам последен шанс на моите съдружници в Шанхай Шенхуа. Те имат срок от две седмици, в които трябва да почнат да изпълняват финансовите си задължения към клуба или да ме направят мажоритарен акционер. В противен случай няма да има кой да плаща заплатите на Дрогба и Анелка", заяви бизнесменът чрез акаунтът си в Twitter.

Според информация на китайските медии, Жу Юн, който натрупа богатството си от интернет залози, притежава 28,5% от акциите на клуба. Съгласно споразумението на акционерите от 2007 г. неговият дял трябваше да нарастне до 70%, ако инвестира повече от 150 милиона юана (86,7 милиона долара). До момента бизнесменът е изпълнил своите ангажименти, наливайки в Шанхай Шенхуа около 600 милиона.

След 24-я кръг на китайската Суперлига, тимът от Шанхай заема девето място с актив от 30 точки. Двамата бивши играчи на Челси - Дрогба и Анелка, получават по 300 000 долара на седмица.

 

  Сподели
122